- Keane på vei til Juventus

Makker med Vieira?

(Dagbladet.no): Italienske Juventus skal være ute etter Roy Keane. Fredag ble 34-åringen fristilt fra kontrakten sin hos Manchester United, og klubber Europa rundt køer opp for å sikre seg midtbanekrigeren.

En av de interesserte klubbene skal være Juventus, skriver den britiske avisa The Guardian.

Der kan Keane bli lagkamerat med sin tidligere erkerival i Arsenal, Patrick Vieira. Sammen med Pavel Nedved og brasilianske Emerson kan de fire danne en riktig så slagkraftig midtbanekvartett i Torino.

Juventus har ennå ikke kommet med en offisiell henvendelse til Keane. Men det skal ha vært kontakt mellom klubben og irens rådgivere.

De italienske ligalederne er langt fra alene om å sikle etter 34-åringens underskrift, han går gratis i januar.

Ifølge den britiske avisa The Independent er 30 klubber rundt om i de europeiske toppligaene ute etter Keane.

Keane kan fristes utenlands på grunn av ønsket om aldri å spille mot United, han liker ikke tanken på å bruke bortegarderoben i Manchester.

Tidligere har Celtic blitt regnet som en sannsynlig destinasjon for iren, men glasgowklubben signaliserer at de ikke har råd til å betale 34-åringen lønn på United-nivå.

ELSKET AV FANSEN: United-fansen med en takk til Roy Keane under Charlton-matchen lørdag. Klubbens kaptein ble enig med Manchester United om å avslutte kontrakten hans fredag. Foto: Scanpix/Reuters
ELSKET AV FANSEN: United-fansen med en takk til Roy Keane under Charlton-matchen lørdag. Klubbens kaptein ble enig med Manchester United om å avslutte kontrakten hans fredag. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Keane tjente omlag 50 millioner kroner i året på Old Trafford.

• Hva mener du? Passer Keane i Juventus og Serie A?

ENDA EN STJERNE? Patrick Vieira og Pavel Nedved kan få irsk selskap i Juventus.