Keane sensurert av Uniteds egen TV-kanal

Slakter navngitte lagkamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Manchester United-kaptein Roy Keane er for tidea ute av spill på grunn av et beinbrudd i foten. Og siden han ikke får tatt ut aggresjonen på banen, fyrer han seg i stedet opp i kulissene. I går måtte klubbdirektør David Gill og manager Alex Ferguson gripe inn og sensurere et intervju med klubbens egen TV-kanal, MUTV.

Roy Keane spydde ut edder og galle over lagkameratenes pinlige innsats lørdag mot Middlesbrough i et halvtimes intervju, som skulle vært sendt på MUTV klokka halv seks i går under den faste vignetten «Roy Keane plays the Pundit» (Roy Keane leker fotballekspert).

Men uttalelsene var så kraftige at tv-stasjonens produsenter kontaktet klubbdirektør Gill. Med Fergusons støtte, besluttet han at programmet måtte tas av plakaten, skriver The Guardian.

I stedet viste MUTV en kamp med et av klubbens ungdomslag.

Navngitte spillere

Nå er det ingen uvanlig affære at Keane skjeller ut lagkameratene. Det spesielle denne gangen er at han trekker fram navngitte spillere han synes var spesielt elendige.

Rio Ferdinand, Darren Fletcher, Alan Smith, John O\'Shea og Kieran Richardson er navn som nevnes i flere engelske aviser i dag.

I tillegg skal stakkars Liam Miller, som ikke engang var på banen mot Middlesbrough, også fått gjennomgå ifølge The Guardian.

KNEBLET: Roy Keane følte at John O\'Shea (t.h.) og andre lagkamerater trengte en oppstrammer og sa sin hjertens mening til Uniteds egen TV-kanal MUTV. Det ble for kraftig kost for klubben, som sensurerte sin egen kaptein. Foto: AP/Scanpix
KNEBLET: Roy Keane følte at John O\'Shea (t.h.) og andre lagkamerater trengte en oppstrammer og sa sin hjertens mening til Uniteds egen TV-kanal MUTV. Det ble for kraftig kost for klubben, som sensurerte sin egen kaptein. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Kilder som overvar innspillingen av intervjuet sier at det skal ha vært «eksplosivt selv til ham å være».

- Instillingen stinker

Keane skal flere ganger ha blitt invitert til å dempe ordbruken, men fortsatte slakten. Han anklaget spillere for å sette ryktet sitt på spill, for ikke å forsøke og for ikke å forstå klubbens prinspipper.

- Innstillingen hans stinker, skal være blant karakteristikkene.

Det er foreløpig uklart hvordan Keane reagerer på sensuren. MUTV-ledelsen har ifølge The Guardian blitt beordret til å ikke gi kommentarer til pressen.

34-åringen har kontrakt men United ut sesongen, og har tidligere varslet at han regner med å spille et annet sted neste år. Alex Ferguson har på sin side sagt at han vil strekke seg langt for å beholde Keane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer