Keane skjelte ut Solskjær på MUTV

Nytt hemmelig opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Roy Keanes utbrudd mot lagkameratene på Manchester Uniteds egen TV-kanal var så sterkt at klubben nektet å sende opptaket.

Det er ikke første gang.

Den britiske avisa The Guardian forteller i dag at United sensuerte iren allerede for tre år side. Den gangen var det Ole Gunnar Solskjær som ble utsatt for flengende kritikk.

Utskjellingen fra Keane mot nordmannen var så kraftig at manager Alex Ferguson ga ordre om at videoopptaket aldri skulle komme på lufta.

Scoret for lite

Keane har et eget program på MUTV, «Play the pundit», som sendes tidlig mandagskvelder. Hvis de kommer på lufta.

Midtveis i sesongen 2002/2003 var United-kapteinen kraftig irritert på Solskjær. Selv om klubben til slutt endte opp med gullet, rettet iren hard skyts mot nordmannen.

Solskjær scoret bare to mål på sine første 20 kamper den sesongen. Og ble slaktet av Keane fordi han misset for mange sjanser.

KEANE UT MOT SOLSKJÆR: Roy Keane (t.v) brukte MUTV for å kritisere Ole Gunnar Solskjær (t.h) i 2002/2003-sesongen. Opptaket ble aldri sendt. Foto: Scanpix/Reuters
KEANE UT MOT SOLSKJÆR: Roy Keane (t.v) brukte MUTV for å kritisere Ole Gunnar Solskjær (t.h) i 2002/2003-sesongen. Opptaket ble aldri sendt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Også andre United-spillere ble kritisert i intervjuet på MUTV. De manglet vilje og evner til å konkurrere på det aller høyeste nivået.

Dette var første gang Keane navnga lagkamerater han mente sviktet, og det gikk verst utover Solskjær.

Opptak låst vekk

Opptaket ligger nå bak lås og slå på Uniteds klubbkontorer. Keane skal ha gått i lufta da United meddelte ham at sensuren slo til.

Keane sparer ikke aggressiviteten bare til sine egne programmer, han skal også ha skjelt ut Ruud van Nistelrooy foran MUTV-kameraene.

Nederlenderen gredde håret sitt før et intervju da Keane kom forbi. Fulgt av flere banneord fikk spissen fikk klar beskjed om å konsentrere seg mer om scoringer enn sveisen.

Men det er utspillet mot Solskjær som skapte mest oppstuss i United. Ifølge den britiske avisa regnes Solskjær som en av klubbens mest sympatiske spillere.

Ruud svarer

I denne ukas Keane-opptak slakter iren følgende spillere: Rio Ferdinand, Darren Fletcher, Alan Smith, John O\'Shea, Liam Miller og Kieran Richardson.

Onsdag tapte United mot Lille i Paris, og britiske presse melder i dag at manager Alex Ferguson lot spillergruppa få se Keanes tirade i går. Formålet var at spillerne skulle få klarhet i hva Keane egentlig sa.

Van Nistelrooy ble i går den første United-spilleren som svarer på Keanes kritikk.

- Det er bra å ha folk som sier hva de føler. Det betyr at de bryr seg om klubben. Når kritikken kommer kan du enten bli sinna, eller du kan tenke deg om og analysere om det er sant eller ikke. Hvis det kommer noe godt ut av det, så er det til hjelp, sier van Nistelrooy.

ILTER KAPTEIN: Roy Keanes utspill skal ha ført til spillermøte i Manchester United i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer