Keane skyldig

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet.no): Det engelske fotballforbundet (FA) mener Roy Keane har brakt sporten i vanry med sine uttalelser om at han ville skade Alf Inge Håland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En displinærjury i FA har i kveld idømt ManU-kapteinen fem kampers karantene og en bot på 150 000 pund (ca. 1,7 millioner kroner). Det var i april i fjor at Manchester United-kapteinen fikk rødt kort etter en stygg takling av Håland. I sin selvbiografi som kom ut tidligere i år kom det fram at han bevisst gikk inn for å skade nordmannen, som da spilte for Manchester-rival City. Keane ville ta hevn for en episode som skjedde da Håland spilte i Leeds.

I dag måtte han møte en tre manns sterk jury for å foravare seg mot anklagene fra FA om at han har brakt fotballen i vanry, både ved å skade en motstander bevisst og ved å profittere på å fortelle om det i bokform.

Juryen, ledet av forbundets dispilinærsjef Billy Bright, fant i kveld Keane skyldig på begge punkter. Keane kan anke juryens avgjørelse inn for fotballforbundet.

Høringen, som fant sted på Boltons Reebok Stadium i Manchester, varte i over seks timer. Alf Inge Håland var ikke innkalt som vitne. Alex Ferguson og ledere fra Keanes forlag Penguin var tilstede, men det vites ikke om de vitnet.

31-årige Keane har fått 11 røde kort i løpet av sin United-karriere.

Dagbladet.no følger saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer