Keane slakter Schmeichel også

Den danske keeperen Peter Schmeichel får gjennomgå i den omstridte boken til Roy Keane.

Det er ingen hemmelighet at Peter Schmeichel har et stort ego, og Keane var en av dem som hadde svært lite til overs for keeperens holdninger.

- Det handlet bare om Peter Schmeichel. De pekende fingrende og frustrerende utbruddene hadde som eneste formål å få følgende budskap ut til publikum: Se på meg, hvor lenge skal jeg redde dette laget med alle mine mirakler, står det i boken.

Frykter vold

Roy Keanes avsløringer om hans vrede mot Alf-Inge Håland kan også føre til vold mellom de to Manchester-klubbenes tilhengere.

Det frykter den engelske spillerorganisasjonen PFA. Formann i PFA, Gordon Taylor, går hardt ut mot United-kapteinen etter at det kom fram at han ventet i tre år på å ta hevn på Håland for en episode som skjedde for fire år siden. Da spilte nordmannen i Leeds.

Nedsparkingen i april i fjor var nøye planlagt, skriver Keane i sin selvbiografi. Han legger ikke skjul på at det påfølgende røde kortet kom helt som ventet.

- Fotball handler om respekt. Nå har vi en situasjon der begge Manchester-klubbene, United og City, spiller i eliteserien. Denne personlige vendettaen kan skade fotballen alvorlig, sier Gordon Taylor.

Sin egen fiende

Engelsk presse vier naturlig nok saken stor oppmerksomhet, og det er få som forstår hva Keane tenker på når han kommer med de oppsiktsvekkende avsløringene i biografien.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor han gjør dette. Han trenger ikke pengene. Av og til er han selv sin største fiende, sier Gordon Taylor.

Alf-Inge Håland har slitt mye med skader etter at han kom til Manchester City fra Leeds. Denne uka dro han hjem til Norge for nye undersøkelser. Han har ikke bestemt seg for om han vil saksøke Keane, men flere har rådet ham til å gjøre det.

- Har gjort seg sårbar

Håland vil nå se nærmere på saken sammen med sine rådgivere. Det samme har Manchester City og ikke minst Det engelske fotballforbundet (FA) varslet at de vil gjøre.

- Roy har gjort seg veldig sårbar. Ikke bare kan han få trøbbel med fotballforbundet, men han har også et mulig søksmål fra Håland hengende over seg, sier Gordon Taylor.

- Det vil bli vanskelig for ham å forsvare seg dersom han blir dømt for å ha brakt fotballen i vanry. Dette er svært alvorlig. Jeg har sett spillere få store problemer for langt mer uskyldige ting. Etter det som skjedde i VM skulle man tro at han ville roe seg ned og konsentrere seg om å spille fotball, sier PFA-sjef Taylor.

  • Det er slett ikke første gang Keane er i hardt vær. Senest i sommerens VM-sluttspill forlot han den irske troppen i raseri på grunn av stridigheter med landslagssjef Mick McCarthy. Etter den episoden er han uønsket på landslaget, i hvert fall så lenge McCarthy sitter ved roret. (NTB)
I FOKUS: Mer og mer rabalder rundt Roy Keane og boka hans.