- Keane taper 42 mill. i året

Skrev under for Celtic i dag.

(Dagbladet.no): I dag ble Roy Keane (34) klar for Celtic, etter at han besto legetesten.

Den irske midtbanespilleren går til klubben han elsket som barn. Det koster ham dyrt, forteller The Times i dag.

Keane ukelønn i Manchester United, fram til klubben rev i stykker kontrakten 17. november, var på hele 90 000 pund (1 060 000 kroner).

I skotske Celtic får Keane bare 20 000 pund, eller 235 000 kroner i uka, hevder avisa.

På årsbasis betyr det at Keane mottar hele 42 millioner kroner mindre per år i Glasgow enn i Manchester.

Likevel blir han en Celtics beste lønnede spiller gjennom tidene, og styreformann Dermot Desmond må grave i egen lommebok for at klubben skal ha råd til iren.

Det har ikke manglet på rykter om Keane, sterkest var koblingen til Real Madrid. Men ifølge avisa ville ikke 34-åringen flytte sine fem barn ut av Storbritannia.

En samtale med Celtic-manager Gordon Strachan skal ha gjort susen, og Celtics hjemmeside melder i ettermiddag at Keane har undertegnet en kontrakt fram til sommeren 2007.

NY HELT: Celtic-fansen fikk både se og røre Roy Keane etter at han hadde signert for klubben i Glasgow i dag. Foto: AP/Scanpix
NY HELT: Celtic-fansen fikk både se og røre Roy Keane etter at han hadde signert for klubben i Glasgow i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han får neppe sin debut med det første. Iren har slitt med en fotskade, og må trene seg opp før han kan løpe inn på Celtic Park i grønt-hvitt for første gang.

• Din kommentar: Gjorde Keane det rette da han forlot United?

GAMMELT NUMMER: Roy Keane beholder draktnummer 16, som han også har hatt i Manchester United.