Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane tar på seg skylda for United-bråk

Roy Keane har lagt seg flat for Alex Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han var kaptein og levende legende. Så gikk alt galt for Roy Keane i Manchester United.

United-kompiser som blant andre Ole Gunnar Solskjær ble skjelt ut på MUTV, han havnet på kant med manager Alex Ferguson og plutselig ble han løst fra kontrakten på Old Trafford og stakk til Celtic.

Mandag kveld var Keane tilbake i England, som manager for Sunderland. I dag velger han å fortelle hva som gikk galt i United.

Alt var hans egen feil, sier den 35-årige iren.

- Det er mye som skjedde på Old Trafford som jeg ikke vil snakke om. Men det er ingen tvil om at jeg gikk over streken, sier Keane til The Times.

Han forteller at han og Ferguson nå er på talefot igjen. Han har bedt skotten om unnskyldning for utbruddene som kostet ham en verdig avslutning på United-karrieren.

Trodde han var sjefen selv

- Jeg trodde jeg var trener eller manager, det var det som førte til at jeg kom i trøbbel de siste to årene. Når du er en spiller, så er du bare en spiller, sier Keane.

IKKE TULLING LENGER: Sunderland-styremformann Niall Quinn har ansatt Roy Keane, den tidligere Irland-lagkameraten som skjelte ut hele laget i 2002. Foto: Scanpix/Epa
IKKE TULLING LENGER: Sunderland-styremformann Niall Quinn har ansatt Roy Keane, den tidligere Irland-lagkameraten som skjelte ut hele laget i 2002. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Nå er han en Sunderland-sjef med mange kostbare erfaringer bak seg.

- Som manager må jeg finne en balanse. Jeg har ikke gjort det lett for meg selv de siste årene. Forhåpentligvis har jeg skjønt det nå, med erfaringene mine fra United og Irland, sier Keane.

Som irsk landslagsspiller ble han sendt hjem fra Japan i 2002. Oppgjøret med daværende Irland-sjef Mick McCarthy er noe han ikke angrer på.

- Det som skjedde i VM ville jeg gjort på nytt i morgen. Og jeg kommer aldri til å anklage mine spillere for å bløffe om skader.

Sier Keane, og det er tydelig at temperamentet ikke er borte.

Har kranglet med tusener

- Jeg har kranglet med bokstavelig talt tusenvis av mennesker. Men jeg er ydmyk nok til å be om unnskyldning hvis jeg gjør noe galt.

I Sunderland får han Niall Quinn som sjef. Styreformannen i klubben var med på Irlands VM-tur som spiss i 2002, og ble stemplet som en veik tulling av Keane. I mai ble de venner igjen.

TRENGER ALL FLAKS HAN KAN FÅ: Roy Keane forteller at han har snakket med Ferguson om Sunderland-jobben. Foto: Scanpix/Ap
TRENGER ALL FLAKS HAN KAN FÅ: Roy Keane forteller at han har snakket med Ferguson om Sunderland-jobben. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Keane sier at han bare kritiserte United-kameratene dersom de ikke ga alt på banen, ikke for feil de gjør i kampene. Det samme gjelder for spillerne i Sunderland framover.

- Jeg har sagt til spillerne at hvis de ikke holder øye med ballen, eller ikke er forberedt på å yte 100 prosent, så blir det trøbbel.

• Din kommentar: Blir Keane en suksess som manager?

image: Keane tar på seg skylda for United-bråk