Keane temmet Torres

Men «El Niño» sikret allikevel seieren.

(Dagbladet.no): Sunderland-Liverpool 0-1 (0-0)

Robbie Keane er innkjøpt til Liverpool for å avlaste det tunge scoringsansvaret som hviler på Fernando Torres\' unge skuldre.

I en debut like grå som Merseyside-lagets bortedrakter, var Keanes viktigste bidrag å stoppe egen rekkekamerat fra en opplagt nettkjenning da han løp i veien for Torres skuddforsøk etter en Gordon-retur fra et Dirk Kuyt skudd drøyt kvarteret før slutt.

Riktignok stod den nyinnkjøpte spissen for førsteomgangs kanskje beste Liverpool-mulighet da han vippet ballen over en Sunderland-spiller og skjøt utenfor fra 16-meter, men forsøket kan i beste fall kategoriseres som en halvsjanse. 

En skuffende Keane takket for seg snaut fem minutter etterpå til fordel for Nabil El Zhar, som heller ikke maktet å sette farge på kampen, men paradoksalt nok skulle det løsne for lagkameratene etter irens sorti.

Torres-kanon

I et ellers tamt og sjansefattig oppgjør skulle Fernando Torres stå for beholdningen da han sikret Liverpool en resultatmessig perfekt start på en sesong «The Reds» håper å bringe en snart 19 år lang ligatrofétørke til opphør.

Sju minutter før slutt utnyttet den spanske storscoreren at et nølende og ryggende hjemmeforsvar ikke la press på ballfører, og fra 20 meter prikket han ballen inn i Craig Gordons korthjørne til sesongens første trepoenger.

MATCHVINNER: Fernando Torres viste at han ikke har glemt hvor målet står etter sommerferien og var nådeløs da han fikk muligheten til å skyte upresset fra 20 meter. Foto: AP/Scanpix
MATCHVINNER: Fernando Torres viste at han ikke har glemt hvor målet står etter sommerferien og var nådeløs da han fikk muligheten til å skyte upresset fra 20 meter. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fjorårets Liverpool-toppscorer viste at han så definitivt ikke har glemt hvor målet står etter sommerferien da han nok en gang var tungen på vektskålen for et Liverpool-lag som slet med å spille ut et overkommelig Sunderland på Stadium of Light. 

- Torres er en nøkkelspiller som har evnen til å snu kamper. Det er utrolig viktig for laget å ha denne typen spillere, understreker Rafa Benitez overfor BBC.

Keane temmet Torres
TAM LIGADEBUT: Robbie Keane viste seg ikke fra sin beste side i ligadebuten for Liverpool.