Keane til angrep på fotballfruene

Mener stjernene er blitt tøfler.

(Dagbladet.no): Engelske aviser ynder å kalle de bedre halvdelene til Premier League-stjernene for WAGS (Wifes And Girlfriends).

For Sunderland-manager Roy Keane er WAGS et skjellsord.

Keane har slitt med å hente de store navnene til Sunderland i sommer, og han har en teori om hvorfor. Den består av WAGS, shopping og tøffeltendenser.

- Mange spillere er veldig opptatt av hvor de skal bo, og mye av grunnen til det er partnerne deres, som ser ut til å styre livene deres. Det bekymrer meg. Avgjørelsen burde utelukkende handle om fotball, sier Keane ifølge The Times.

Vil bo i London

Han savner garderobementaliteten fra tiden i Manchester på 90-tallet, hvor folk som Steve Bruce gikk foran med et godt eksempel, og lot fotballen ha førsteprioritet.

I morgen får Keane et gjensyn med nettopp Bruce, når Sunderland gjester Birmingham.

- Det er viktig å hente de rette spillerne til klubben. Du kan ikke alltid være som Steve Bruce, men du kan være en som gir 100 prosent for klubben. Men jeg må si at karakterene i fotballen stadig blir færre. De er motivert av andre ting, som penger, London og det å bo i shopping-områder, sier han.

HAR FÅTT NOK: Roy Keane har ikke klart å lokke de store stjernene til Sunderland. Han har en teori om hvorfor. Foto: REUTERS
HAR FÅTT NOK: Roy Keane har ikke klart å lokke de store stjernene til Sunderland. Han har en teori om hvorfor. Foto: REUTERS Vis mer

Beundrer Bruce

Sunderland fikk en drømmestart på sesongen med 1-0 mot Tottenham i helga. Da fikk spillerne selv erfare det Keane har forsøkt å banke inn i hodene deres: At Premier League ikke er noe å være redd for.

Og igjen blir Steve Bruce trukket fram som et tungtveiende eksempel på nettopp det.

- Se på Brucie. Han var en topp karakter. Som midtstopper var han ikke akkurat 1,93 høy, og han var ikke lynrask. Men han hadde karakteren og viljen til å gjøre det bra, og det gjorde ham til en toppspiller, og forhåpenligvis en topp manager, sier Keane.

Keane til angrep på fotballfruene
<B>IKKE ETTER KEANES SMAK:</B> Roy Keane har fått nok av fotballfruer som tar kontroll over fotballspillernes liv. Her er kjærestene til David Beckham, Ashley Cole og Wayne Rooney.
<B>ET FORBILDE:</B> Roy Keanes tidligere lagkamerat i Manchester United, Steve Bruce.