Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane tvunget til å legge opp

- Jeg hadde ikke noe valg.

(Dagbladet.no:) Den 34 år gamle midtbanespilleren Roy Keane har den siste tida vurdert fotballframtida si. Nå har han tatt en beslutning, og han legger støvlene på hylla.

Bakgrunnen for dette er medisinske råd han har fått.

Den tidligere Manchester United-kapteinen har slitt gradvis mer med skader de siste åra, og gir seg dermed etter bare et halvt år i Celtic.

Før han reiste nordover til Skottland i vinter, hadde han spilt 12 år på Old Trafford.

I konflikt med Ferguson

- Etter råd fra kirurgen og Celtic-legen, hadde jeg ikke noe annet valg enn å legge opp, sier Keane i en pressemelding, ifølge Sky Sports.

- Jeg ønsker manageren, støtteapparatet, spillerne og supporterne lykke til videre i Celtic, sier Keano.

Midtbanespilleren vant det som var mulig å vinne med Manchester United, men han gikk glipp av klubbens største kamp da han var suspendert fra Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

HYLLET: Roy Keane ble hyllet med en testimonialkamp på Old Trafford i mai, mellom Manchester United og Celtic. Foto: AP
HYLLET: Roy Keane ble hyllet med en testimonialkamp på Old Trafford i mai, mellom Manchester United og Celtic. Foto: AP Vis mer

I midten av desember i fjor, skrev 34-åringen under for de skotske mesterne.

- Spillere blir eldre, og det er en grusom del av å være manager i denne klubben så lenge, sa manager Sir Alex Ferguson, uten å navngi iren.

Fergie nektet å snakke om Keano etter overgangen, men det er liten tvil om at de to ikke kom så godt overens etter hvert. Derfor ble også Keane løst fra kontrakten, og han gikk til Celtic - selv om han med det gikk ned så mye som 40 millioner i lønn i året.

• Les også: Svartelistet av Ferguson

Debatt

Hvordan vil du huske Roy Keane som fotballspiller?

ELSKET AV FANSEN: Roy Keane spilte også i United-drakt i testimonialkampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media