Keane uberørt av United-hyllest

Advarer United-fansen foran 2. juledag.

(Dagbladet.no): Sunderland-manager Roy Keane er fortsatt en helt for Manchester United-fansen. 36-åringen fikk en varm mottakelse da han vendte tilbake til Old Trafford i høst, i samme kamp som Ole Gunnar Solskjær tok farvel med hjemmepublikummet.

2. juledag får Sunderland besøk av ligatoeren. Men uansett om United-fansen synger seg hese på «There\'s only one Keano», kommer det ikke til å gjøre noe inntrykk på Keane.

For akkurat som på fotballbanen er ikke Sunderland-manageren av den sentimentale typen - han er en kyniker.

- United er en toppklubb med flotte supportere, men vi er i en profesjonell bransje. Det blir ingen vennetjenester, sier han til klubbens hjemmeside. 

Og forbereder bortefansen på at det ikke blir noen vinking opp mot tribunen uansett hvor mye de skulle rope.

- Det har ingenting å gjøre med personlige følelser, det handler om Sunderland. Vi vil vinne kampen, vi trenger poengene. Jeg er ikke av typen som ser meg tilbake, sier Keane til klubbens hjemmeside.

Den store testen

Når det gjelder tabellen, virker det da også fornuftig å ikke se seg tilbake. Etter bortetapet mot Reading 22. desember havnet Sunderland for første gang denne sesongen under nedrykkstreken.

IKKE SENTIMENTAL: Roy Keane bryr seg verken om slipsknuter eller legendestatus hos United-fansen. Når Sir Alex Ferguson og Manchester United gjester Stadium of Light i morgen, er tre poeng det eneste som betyr noe for Roy Keane. Foto: AFP
IKKE SENTIMENTAL: Roy Keane bryr seg verken om slipsknuter eller legendestatus hos United-fansen. Når Sir Alex Ferguson og Manchester United gjester Stadium of Light i morgen, er tre poeng det eneste som betyr noe for Roy Keane. Foto: AFP Vis mer

Etterpå skal en illsint Keane ha blitt kastet ut fra kontoret til Reading-manager Steve Coppel, skriver The Sun.


«Black Cats» har tapt 10 av 18 kamper, men bare to hjemme på Stadium of Light.

Så mange nederlag er uansett uvant for seiersvante Keane, som varsler krig om poengene i morgen.

- United er i kjempeform, men vi ser fram mot utfordringen. Det som skjedde i Reading var et tungt slag for oss, og vi er nødt til å slå tilbake. Du får ikke en større test enn United. Dette er en sjanse til å vise folk at vi ikke er så dårlige som resultatene våre kan tyde på, sier Keane

Sir Alex Ferguson fikk en hyggeligere start på jula takket være en kløneinngripen fra Steven Pineaar, og Cristiano Ronaldos evne til å avgjøre kamper.

Får sms fra Keane

Han vet hva Keane står for til tross for nykommerens tøffe møte med Premier League - og tror måten hans gamle elev takler nederlag på blir avgjørende for klubbens videre eksistens i den øverste divisjonen.

- Å tape er en del av gamet. Han tapte kamper her også, vi vant ikke hver uke. Som jeg stadig sier om mitt eget lag, det er hvordan du slår tilbake etter nederlag som er viktig. Det er utfordringen din som manager, sier Ferguson ifølge PA.

Forholdet til Keane kjølnet den siste tida på Old Trafford, men har tilsynelatende bedret seg igjen. I dag har de to sporadisk kontakt.

- Jeg får en sjelden tekstmelding fra ham. Som regel spør han om en spiller, sier Ferguson.

<B>UNDER STREKEN:</B> Etter et kontroversielt tap mot Reading havnet Sunderland under streken.