Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane vil gi seg i Manchester U

Sjokkbeskjed fra kapteinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Roy Keane (34) gir klart uttrykk for at denne sesongen er hans siste i Manchester United.

- Jeg blir 35 til sommeren, og det kommer en tid da det er riktig å gå videre. Jeg tror jeg har lyst til å spille ett eller to år til, men jeg tror ikke det blir i United, sier Keane til MUTV.

Irske Keane kom fra Nottingham Forest i 1993. Siden har han utviklet seg til å bli kanskje Uniteds aller viktigste spiller.

Nå tyder mye på at det blir Celtic som får glede av den iltre midtbanespilleren. Keane har tidligere snakket varmt om den skotske, katolske klubben som har tette bånd til Irland.

- Jeg tror det blir bra for meg å få erfaring med et annet lag, kanskje i et annet land, en annen garderobe, sier Keane.

Keanes utspill kan tolkes taktisk.

Bosmanspiller

Hans kontrakt går ut om ni måneder, og United har ikke kommet med noe nytt tilbud. Slikt kan såre, og Keane vil ikke vente til slutten av sesongen.

VIL SPILLE I TO SESONGER TIL: Roy Keane, her for Irland, mener han kan fortsette på toppnivå til han er 37. Foto: Scanpix/Reuters
VIL SPILLE I TO SESONGER TIL: Roy Keane, her for Irland, mener han kan fortsette på toppnivå til han er 37. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Da har jeg allerede tatt en avgjørelse på hva jeg gjør neste sesong. Det blir for seint, kanskje har jeg ordnet meg i januar.

Keane sier at det er uaktuelt for ham å spille for et annet Premier League-lag, han liker ikke tanken på å gå inn i bortegarderoben på Old Trafford.

United-ledelsen har ymtet om at det finnes plass til Keane i trenerstaben hos United. Men det er bare en ny spillerkontrakt som kan føre til at 34-åringen ombestemmer seg.

Rent brudd med United

- Da blir det annerledes, men jeg truer ingen. Jeg har aldri bedt om en ny kontrakt, fordi jeg føler det er opp til klubben. Jeg vil planlegge framover og være forberedt, I løpet av neste år skal jeg ta trenerkurs, før jeg vurderer å bli manager.

Men trener vil han helst bli et annet sted enn på Old Trafford.

- Magefølelsen min forteller meg at det blir best med et rent brudd. Folk har snakket om at jeg kan være trener i United, men det frister ikke. Det er ikke noe for meg, sier Keane.

FARVEL? Manchester United-sjef Alex Ferguson må trolig vinke adjø til sin kaptein neste sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!