Keane vil ha Håland som vitne

Roy Keane vil trolig kalle inn Alf-Inge Håland som vitne når Manchester United-kapteinen skal inn til høring hos det engelske fotballforbundet (FA).

Det skriver

Manchester Evening News i dag. Keane risikerer åtte kampers utestengelse og store bøter etter at han i sin bok innrømmet at taklingen mot Håland i april 2001 var nøye planlagt.

FA har innkalt 31-åringen til en høring 15. oktober. Da må Keane forsvare seg mot to anklager om å ha bragt fotballen i vanry med avsløringene i boka.

Hålands hjemmeside

Keane har offisielt tilbakevist anklagene, og skal forklare seg nærmere for FA om to uker. Og det er da Håland blir viktig for Keane.

For ifølge lokalavisa i Manchester vil Keane bruke

Hålands egen hjemmeside

som bevis for at han ikke skadet nordmannen.

Jærbuen skal ha skrevet at hans skadeproblemer ikke var følge av taklingen fra Keane. I ettertid hevder medisinsk ekspertise at overfallet fra United-spilleren likevel kan ha skadd høyrekneet Håland tre ganger har operert, selv om Keanes takling traff venstrebeinet.

Keane vil også at Håland fysisk skal møte opp på FA-høringen og fortelle om den ene oppdateringen på hjemmesida, skriver avisa.

Vurderer søksmål

29-åringen spilte bare fire kamper som innbytter forrige sesong, totalt 48 minutter. For tida sliter han fortsatt med kneproblemer som kan ende karrieren hans.

Håland og Manchester City har ennå ikke bestemt seg for om de skal gå til søksmål mot Manchester United og klubbkapteinen.

Hålands norske advokat Dag Steinfeld sier til Dagbladet.no at et søksmål fortsatt er like aktuelt.

- Den saken er på ingen måte skrinlagt, sier Steinfeld som tviler på at Håland kan bli tvunget til å forklare seg etter ønske fra Keane.

- Det vil våre engelske samarbedidspartnere kikke nærmere på. De vil gi råd til Alf-Inge, sier Steinfeld.

  • Dagbladet.no klarte ikke å komme i kontakt med Alf-Inge Håland i ettermiddag.
UVENNER:</B> Her kjemper Alf-Inge Håland og Roy Keane om ballen i samme kampen som iren sparket ned nordmannen.