Keanes forhandlingsutspill

Roy Keane har fortsatt ikke skrevet ny kontrakt med Manchester United. I dag viste kapteinen hvor høy lønn han fortjener ved å sette inn begge målene i 2-1-seieren over Arsenal.

Sin vane tro var Keane også innblandet i utenomsportslige aktiviteter på banen. Toppoppgjøret foregikk i et vanvittig tempo, med knallharde dueller, og etter hvert ble stemningen amper. Keane og Patrick Vieira føk i tottene på hverandre, men slapp fra det uten kort. Det var nemlig så mange spillere involvert i krangelen at dommeren ikke torde plukke ut noen syndere.

En slik kamp var det.

Arsenal-manager Arsene Wenger sa på forhånd at Manchester United måtte slås hvis London-laget skulle ha noen sjanse til å ta seriegull. Og det så ut til å gå Wengers vei da Fredrik Ljungberg satte inn 1-0 rett før pause etter et nydelig framspill fra Dennis Bergkamp.

Parlours fatale feil

Arsenals pauseledelse var flatterende. Det var United som hadde de fleste og vasseste sjansene før pause.

I andre omgang tok derimot Arsenal kommandoen. Men nå scoret United.

Etter et snaut kvarter samspilte Keane med Andy Cole, og satte inn utligningen under Arsenal-keeper Alex Manninger.

Så bølget det fram og tilbake, bare avbrutt av slåssing, før Ray Parlour gjorde en skjebnesvanger feil bare to minutter før slutt. Han skulle passere Ryan Giggs på egen banehalvdel, og mistet ballen.

Giggs avanserte og skjøt. Skuddet traff en forsvarer og ramlet rett foran beina til Keane. 2-1 til United.

Overtidsdrama

Tre minutter på overtid fikk Matthew Upson fulltreff på en nikk, og Raimond Van Der Gouw reddet akkurat på streken. Martin Keown hev seg fram og tuppet ballen i nettet, men målet ble helt korrekt annullert. Keown sparket ballen ut av hendene til Van Der Gouw.

Innsatsen til Keown var såpass at han skled med kneet inn i ansiktet på Van Der Geouw, som måtte bæres av banen. Dermed fikk 21 år gamle Nick Culkin sin eliteseriedebut i Uniteds mål.

Han rakk akkurat å ta frisparket, åtte minutter på overtid, før dommeren blåste av kampen.

(NTB-AFP)