SLIK KAN DET BLI: Tottenham har nå kjøpt opp all eiendom de behøver rundt dagens White Hart Lane for å bygge den ut til en ny stadion som skal romme drøyt 56 000 tilskuere. Foto: AP Photo/Tottenham Hotspur FC
SLIK KAN DET BLI: Tottenham har nå kjøpt opp all eiendom de behøver rundt dagens White Hart Lane for å bygge den ut til en ny stadion som skal romme drøyt 56 000 tilskuere. Foto: AP Photo/Tottenham Hotspur FCVis mer

Kebabgrill-firma hindret Tottenhams stadiondrøm. Nå er de enige

- Vi er henrykte.

(Dagbladet): Tottenham har i flere år planlagt å lage en mer moderne eller ny stadion enn dagens White Hart Lane.

Etter årtusenskiftet har klubben kjøpt opp områdene rundt stadion for å ha plass til å utvide eller bygge ny stadion.

Men det har ikke vært enkelt. Familiebedriften Archway Sheet Metal er mest kjent for sin kebabgrill, og de har nektet å selge jordstykket de eier ved White Hart Lane.

Det har ført til en bitter strid som gikk hele veien til britisk høyesterett.

I februar tidligere i år dømte høyesteretten i favør storklubben da Tottenham krevde å få kjøpe området familiebedriften eide for å bane vei for en ny stadion med plass til drøyt 56 000 tilskuere.

Tirsdag kom nyheten om at partene endelig har blitt enige om en pris som gjør at Josif-familien bak Archway Sheet Metal selger området de eier til Tottenham. Det kommer fram i en felles pressemelding publisert på klubbens hjemmeside.

- Vi er henrykte for å annonsere at vi har gjort en privat avtale med Josif-familien og Archway Sheet Metal som gjør at vi kjøper eiendommen deres, skriver Tottenham.

Eieren av Archway Sheet Metal Josif Josif er selv Tottenham-supporter og forklarte i britisk høyesterett at han har mottatt bombetrusler som en følge av at han ikke vil selge jordlappen de eier.

I høst brant det i firmaets lokaler. Brannen ble av politiet behandlet som mistenkelig, og én av teoriene var at den var påsatt av rasende supportere som ønsket firmaet alt vondt.

I tirsdagens pressemelding kommer det fram at Tottenham ikke vil ta kontroll over eiendommen før senere i år for å gi firmaet tid til å flytte.