Keegan får hjelp

Englands landslagssjef Kevin Keegan ble slaktet for sine taktiske disposisjoner under EM. Nå får Keegan taktikk-hjelp av det engelske fotballforbundets tekniske direktør.

Det er fotballforbundets (FA) styreformann, Geoff Thompson, som har satt i gang tiltaket for å bedre Englands taktikk og spillestil. Tidligere Leeds-manager og nå leder for teknisk avdeling i FA, Howard Wilkinson, skal hjelpe Keegan med taktiske spørsmål.

- Jeg tror Kevin kanskje trenger litt hjelp. Han kommer til å akseptere det selv. Vi har en veldig god teknisk trener i forbundet, og mange andre gode trenere. Vi må søke å få til integrering av dem inn på landslaget, sier Thompson til Sky Sports.

Thompson åpner også døra for nye unge spillere på landslaget i VM i 2002.

- Ting begynner å falle på plass. Vår ungdomspolitikk er mye bedre enn på mange år. Mange av spillerne på U-21-landslaget gleder meg. Vi må se etter unge spillere for førstelaget, sier Thompson.

Kevin Keegan ble ansatt som landslagssjef med kvalifisering til VM i 2002 som hovedmål. Etter EM-nedturen intensiver nå engelskmennene jakten på VM-suksess.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe Kevin. Den tekniske avdelingen ledet av Howard Wilkinson vil gjøre det samme. Hjepen vi kan gi er en kombinasjon av ting. Ekspertene våre må se på hele situasjonen.

England startet EM med 2-3 tap for Portugal. I sluttspillets andre kamp mot Tyskland vant England 1-0 etter en lur heading av Alan Shearer. Dermed hadde England et bein i kvartfinalen. I siste kamp mot Romania snublet engelskmennene. England hadde vært klar for kvartfinale med uavgjort, men tapte 2-3.