Keegan fikk millionerstatning

Avisa News of the World anklaget i høst Kevin Keegan for å ha oversett og godtatt massiv gambling i landslagsmiljøet. Nå er avisa dømt til å betale Keegan 2 millioner kroner i oppreisning. Les siste nytt fra engelsk fotball.

- Artikkelen inneholdt en rekke faktiske feil. Det er godt å få saken ut av verden, sier Keegan til BBC.

News of the World innrømmet i dag at saken aldri burde ha stått på trykk, og ga den tidligere Liverpool- og Newcastle-manageren en uforbeholden unnskyldning. Keegan sier:

- Artikkelen fikk det til å se ut som jeg ikke brydde meg og at jeg ikke gjorde jobben skikkelig. Alle som kjenner meg vet at det ikke stemmer.

I dagens rettsmøte ble Keegan tilkjent erstatning på nærmere 2 millioner kroner fra avisa.

- Jeg ville bare ha saken ut av verden, og fortsette på vanlig måte, sier Keegan, som også gjorde et nummer ut av mangelen på støtte han fikk da saken verserte i media.

- Adam Crouzier (FA-sjef) var den eneste som støttet meg da debatten raste som verst, sier eks-landslagssjefen.

Collymore aktuell for Oviedo

Stan Collymore skal ifølge nettsida Teamtalk ha blitt enige med den spanske klubben Real Oviedo om sin personlige kontrakt. Fortsatt gjenstår imidlertid forhandlinger mellom klubbene.

Japan avviser Wenger-rykter

Avisa The Sun melder i dag at Japan har tilbudt Arsenal-manager Arsene Wenger 65 millioner i årslønn. Dette avvises bestemt fra det japanske fotballforbundet i ettermiddag.

Vialli aktuell for Palace

Tidligere Chelsea-manager Gianluca Vialli skal i følge The Sun være ønsket som ny manager i Crystal Palace. Klubben skal vistnok være villige til å gi italieneren 140 millioner til spillerkjøp dersom han signerer for klubben. Nåværende sjef Alan Smith skal i så fall overta en direktørrolle i klubben.

Eriksson-debut uten Liverpool-spillere

Sven-Göran Eriksson må trolig klare seg uten Liverpool-spillere når England møter Spania 28.februar. Liverpool møter Roma i UEFA-cupen 22. februar og spiller ligacupfinale mot vinneren av Ipswich/Birmingham tre dager senere.

Liverpool-manager Gerard Houllier mener tre kamper på seks dager blir alt for mye, og oppfordrer FA til å frita spillere som Emile Heskey, Steven Gerrard, Nick Barmby, Jamie Carragher, Robbie Fowler, Michael Owen og Danny Murphy fra landskampen.

West Ham handler videre

West Ham er i ferd med å sikre seg enda to nye spillere. Både den japanske forsvareren Tsuneyaso Miyamato (23) og det argentinske midtbanetalentet Andres D'Alessandro (19) er linket med en overgang til Upton Park. River Plates D'Allesandro er verdsatt til drøyt 32 millioner kroner, mens Miyamato er gratis som følge av at kontrakten med Gamba Osaka er utløpt.

Fotballskader koster 522 millioner

En ny undersøkelse av skader i det engelske ligasystemet konkluderer med at klubben taper 522 millioner årlig på alle skadene spillerne pådrar seg. Dårlig treningsgrunnlag og feilbehandling skal være hovedårsaken til de mange skadene.

Cruyff takker nei til Southampton

Tidligere Manchester United-spiller Jordi Cruyff har avslått et tilbud om en overgang fra Alaves til Southampton.

Kilder: BBC, The Sun, SkySports, sports.com