Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keegan gikk på timen

LONDON (Dagbladet): VM-kvalfisering England- Tyskland 0- 1. Den siste kampen på Wembley. England skulle knekke erkefienden Tyskland, sånn som de gjorde på hjemmebane i 1966. Det hele endte tragikomisk. Kevin Keegan lukket seg inne i garderoben i en time etter tapet. Da han kom ut var det hele over...«Jeg er ikke mannen for denne jobben».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er tusen prosent min egen avgjørelse. Jeg har hatt all den hjelp og støtte av forbundet som jeg kunne ønske, og pressen har ikke kritisert meg. Det var ingen som truet meg til å slutte ved å putte en revolver til hodet mitt.

- Fotballforbundet (FA) prøvde å overtale meg til å fortsette, men jeg må være ærlig overfor meg selv. Jeg kan ikke føre dette laget videre, sa en meget skuffet Kevin Keegan.

Rundt ham sang tyske fans jubelsanger. Mer traumatisk og dramatisk sorti er det vel ikke mulig å få til for en engelsk fotballgentleman.

- Nå ser jeg fram til et liv uten fotball. Jeg har gjort mitt, sa Keegan og fortsatte:

- Kritikken mot meg vil nok komme; at jeg sviktet laget fire dager før en ny, viktig kamp. Men det er aldri noen rett tid i fotballen til å slutte i en managerjobb. Det eneste jeg kunne gjøre, var å informere spillerne og ønske dem lykke til videre.

Av sine egne

Skuddet som felte Keegan, kom i det 14. minutt. Det var på en måte signert en av hans egne. Dietmar Hamann spiller på Liverpool. Keegans gamle, helrøde klubb. Her han på 70-tallet skapte seg et stjernestatus og kallenavnet Micky Mouse.

I går kveld tenkte nok ikke Keegan i de baner. Han forlot ærverdige og riveklare Wembley. Med tårer i øynene. Det hjalp ikke om Beckham hadde flere gode skudd, Tyskland var best av de dårlige. England i klassiske røde drakter, VM-fargene fra den gang da.

- Kevin er en konkurransemann, han hater å tape. Derfor slutter han, en modig avgjørelse, sa Terry McDermott, Eks-England og tidligere Liverpool-kompis.

Sjokkert Shearer

Men Keegan ville ikke ha trøst.

- Spillerne vil gjerne gjøre det bra på landslaget, og derfor fortjener de å ha en manager som kan få dem til å lykkes. Jeg gjorde alt jeg kunne, men jeg er ikke mannen. Det er min feil at vi ikke lykkes, sa Keegan...«Jeg må være ærlig, og sannheten er at jeg har mislyktet i denne jobben.» gjentok han.

Alan Shearer satt som gjest hos Sky Sports. Han la opp etter nok en England-fadese, sommerens EM. Shearer trodde ikke det han hørte.

- Jeg er sjokkert, jeg visste at Keegan var under press, men at han skulle trekke seg umiddelbart...nei.

- Vel, det viser at han er en ærlig mann. Men, spillerne må også ta sin del av skylda for at Keegan sluttet, inkludert meg selv. Vi har også sviktet ved ikke å levere, sa den tidligere målkongen Shearer.

Hvem tar over?

Spekulasjonen om hvem som nå skal ta over etter Keegan startet umiddelbart. England har fått en dårlig, svart start på VM-kvaliken, onsdag møter de Finland borte. Uten Keegan. Det er ventet at forbundets Howard Wilkinson, tidligere Leeds-sjef, stepper inn.

På sikt blir det neppe han som får hovedansvaret. To hete navn er Alan Shearer eller et re-engasjement av Terry Venables.

Eller kanskje tida er overmoden for engelsk fotball til å se ut i Europa etter en ny landslagssjef.

Kanskje England bør skaffe seg en sjef som det ikke er bilder av i FAs minnebok ved siden av Bobby Charlton, Gordon Banks, Bobby Moore, Wembley, 4-2-4 og hattricket til Geoff Hurst.

<B>ORKET IKKE MER:</B> Manager Kevin Keegan følte at spillerne ikke fikk tatt ut maks med ham som sjef.