Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keegan har noe uoppgjort i Newcastle

Derfor er han tilbake.

(Dagbladet.no): Kevin Keegan ble mottatt som en helt da han ankom tribunen på St. James\' Park under FA-cupseieren mot Stoke i går kveld.

Litt tidligere hadde 56-åringen blitt omtalt som Newcastles egen Geordie-Messias på klubbens hjemmeside.

I ettermiddag snakker den tidligere England-sjefen om hvorfor han sa ja takk til Newcastle, for tredje gang.

- Jeg har kanskje noe uoppgjort her, sier Keegan til Talksport.

Han tenker nok på 1996-sesongen, da Newcastle rotet bort ligagullet med 12 poengs forsprang på Manchester United. Laget sprakk samtidig som Keegan leverte sin tirade legendariske «I\'d love to beat them»-tirade mot United-sjef Alex Ferguson.

Aldri utenfor topp seks i Premier League

Keegan forlot klubben for 11 år siden. Siden har han trent Fulham, England og Manchester City. Når Newcastle-eier Mike Ashley ringte var ikke valget vanskelig.

Han ville tilbake til klubben som først hentet ham som spiss i 1982.

PÅ TRENINGSFELTET I DAG: Kevin Keegan møtte Newcastle-spillerne i dag. Han synes troppen virker sterk. Foto: Scanpix/Reuters
PÅ TRENINGSFELTET I DAG: Kevin Keegan møtte Newcastle-spillerne i dag. Han synes troppen virker sterk. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg elsker denne klubben, jeg tror ingen tviler på det. Så på den måten var det veldig lett, sier Keegan.

Han tror også det blir lettere å styre dagens Newcastle-lag enn det han overtok i 1992, da klubben var i ferd med å rykke ned til det tredje nivået i engelsk fotball.

- Jeg har definitivt arvet en sterk, talentfull spillertropp. Det er noe jeg ikke hadde da jeg kom hit sist. Da lurte vi på om vi kunne fylle stadion. Nå er ikke det noe problem. Nå må vi prøve å få et stadion stort nok, hvis vi klarer å få til litt fotball og suksess her, sier King Kev.

Han prøver ikke å stagge supportere som nå innbiller seg at Newcastle igjen blir et topplag. Under Keegan var klubben aldri utenfor topp seks i Premier League.

- Jeg vet hva de ønsker seg, og jeg vet også hva de ikke ønsker seg. Så lenge de er realistiske og tålmodige, så tror jeg vi kan hjelpe deres drømmer og kanskje vinne noe, sier Keegan.

Shearer prater gjerne

Allerede i går kveld ble det spekulert i at Newcastle-legenden Alan Shearer skal bli Keegans assistent. Også tidligere Fulham-sjef Chris Coleman skal være en aktuell kandidat.

- Hvis han ringer og spør om jeg vil prate, så prater jeg helt sikker med han. Det ville være dumt å ikke gjøre det, sier Shearer.

image: Keegan har noe uoppgjort i Newcastle

Shearer ble tidligere i uka lansert til jobben Keegan fikk.

- Jeg har egentlig ikke tenkt på meg selv som en assistent. Jeg håper og ber bare om han gjør det bra, fordi jeg i bunn og grunn også er en supporter, sier Shearer.

Det er også Keegan, faren hans er nemlig en Geordie - en ekte Newcastle-gutt.

- Dette er en stor jobb. Det er en flott klubb, bare folk utenfor området forstår ikke det.

KOM HJEM: Kevin Keegan ble hyllet på tribunene i går. Her sammen med styreformann Chris Mort.
GULLET GLAPP: Her innser Keegan at Manchester United blir seriemestere i 1996.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media