Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Keegan har to kamper på seg

Ferdig som manager uten seier.

(Dagbladet.no): Newcastle-eier Mike Ashley iførte seg stolt ei Newcastle-drakt med «1 King Kev» på ryggen da Kevin Keegan returnerte til St. James Park i januar.

Åtte ligakamper senere, hvorav seks er tapt og to er endt uavgjort, har Ashley byttet ut påskriften på drakten med noe mer nøkterne «Keegan».

For med bare tre poeng ned til nedrykksstreken, tør ikke Keegan garantere at Newcastle blir å finne i Premier League neste sesong.

Sparkes oppover?

Nå har Ashley kanskje innsett at det var en tabbe å ansette en mann som knapt hadde sett en fotballkamp på tre år.

Ifølge Daily Mail er klubbeieren åpen for å sparke Keegan oppover i systemet - til en styreplass - dersom ikke resultatene snur i løpet av de neste to kampene.

Der møter Newcastle bunnkollegaene Birmingham og Fulham. Keegan har bedt spillerne om å fokusere på seg selv og bry seg mindre om lagene rundt - men selv han innrømmer at det er vanskelig.

- Enten du er i toppen eller bunnen, ser du alltid på resultatene til lagene rundt. Men én ting du alltid må fokusere på er deg selv, sier han til Sky Sports.

image: - Keegan har to kamper på seg

Wise og Venables nevnes

Og selv om Newcastle bare har igjen ni kamper, har Keegan fortalt spillerne sine at de står overfor en 10-kampserie.

- Vi fokuserer på å vinne den 10-kampserien vi befinner oss i nede i bunnen, sier han.

For Keegans del er det ikke sikkert at det blir så mange kamper. Om Mike Ashley finner ut at han skal bytte manager for andre gang denne sesongen, skal direktør Dennis Wise den heteste kandidaten til å lede laget i de gjenværende rundene.

Terry Venables er også blitt nevnt som en kortsiktig løsning - selv om styreformann Chris Mort har avfeid den muligheten. Men så forsikret han også i det lengste om at Sam Allardyce hadde tillit, før han brått fikk sparken.

- Kevin kom inn vitende om at det ville bli vanskelig å snu ting, sier Mort.

VERKEN MESSIAS ELLER KONGE: Kevin Keegan har fått hverdagen i fleisen som Newcastle-manageren. Den euforiske stemningen da han kom er avløst av en gryende frykt for nedrykk. Foto: REUTERS
VERKEN MESSIAS ELLER KONGE: Kevin Keegan har fått hverdagen i fleisen som Newcastle-manageren. Den euforiske stemningen da han kom er avløst av en gryende frykt for nedrykk. Foto: REUTERS Vis mer
<B>TOMMELEN OPP:</B> Men ifølge engelsk presse blir de to neste kampene avgjørende for om klubbeier Mike Ashley våger å fortsette med Kevin Keegan som manager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media