Keegan signerte argentinsk landslagsstopper

- Av høyeste klasse.

(Dagbladet.no): Newcastle-manager Kevin Keegan uttaler at han har meget store valgmuligheter i forsvar etter at den argentinske landslagsstopperen Fabricio Coloccini (26) signerte for klubben i dag.

Midtstopperen har skrevet under en 5-års kontrakt på St James’ Park etter å ha fullført overgangen fra spanske Deportivo La Coruna.

Kjøpesummen er foreløpig ukjent, men ifølge Newcastles offisielle hjemmesider blir han den dyreste forsvarsspilleren i klubbens historie.

Og Keegan legger ikke skjul på sin begeistring for den nysignerte:

- Jeg er svært tilfreds over at overgangen gikk i orden. Fabricio har enorm rutine og er fast i den argentinske landslagstroppen. Det forteller deg at han er en spiller av absolutt høyeste klasse, sier han til nufc.co.uk

Coloccini startet karrieren i den argentinske storklubben Boca Juniors før han ble hentet til Europa og Milan i 1999.

Etter kun en kamp for italienerne ble han lånt ut over en 5-års periode til klubber som Alaves, Atletico Madrid og Villareal før han ble hentet til Deportivo på permanent basis i 2004.

Keegan er imidlertid ikke bekymret for at overgangen til knallhard engelsk Premier League-fotball skal bli vanskelig for argentineren:

DYREST:
Argentineren Fabricio Coloccini (t.v.) ble i dag den dyreste forsvarsspilleren i Newcastles historie. Her i kamp med Barcelonas Thierry Henry. Foto: Miguel Vidal, REUTERS/SCANPIX
DYREST: Argentineren Fabricio Coloccini (t.v.) ble i dag den dyreste forsvarsspilleren i Newcastles historie. Her i kamp med Barcelonas Thierry Henry. Foto: Miguel Vidal, REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Coloccini kjenner ikke Premier League, men han kjenner internasjonal fotball og har spilt i en av de største ligaene, La Liga, i seks år nå. Han er meget atletisk, det viste han ved å spille hvert minutt i ligaen for klubben sin forrige sesong, forklarer Newcastle-sjefen.

Keegan signerte argentinsk landslagsstopper