Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keegan snytt for seieren

Men endelig scoret Newcastle igjen.

(Dagbladet.no): Newcastle - Middlesbrough 1-1.

Kevin Keegan fikk omsider se Newcastle score i sin fjerde kamp etter comebacket som manager.

- Dette var de beste hele 90 minuttene vi har gjort siden jeg kom hit. Vi mangler spillere, har hatt noen tøffe kamper og jeg var fornøyd med innsatsviljen gutta viste, sier Keegan til Sky Sports ifølge SportingLife.

Men takket være lite hjelp fra dommertrioen i kombinasjon med puslete forsvarsspill, fikk Middlesbrough med seg ett poeng fra bortebane i nordøstderbyet på St. James\' Park.

- Det var en typisk derbykamp som trengte litt tid for å få satt seg. Jeg tror kanskje begge lag var litt nervøse og redde for å tape kampen, mener Keegan.

Newcastle hadde 394 målløse minutter i Premier League bak seg før dagens møte med Middlesbrough. Den stygge tørken skulle tatt slutt etter fire minutter, men ble forlenget av en merkelig dommeravgjørelse.

Feil annullering

Hjemmelaget hadde corner, men Boro-keeper Mark Schwarzer hadde ingen problemer med å plukke ned ballen da han hoppet opp ved siden av Michael Owen. Men australieren klarte ikke å holde ballen, som ramlet rett i beina på Owen.

ETTERLENGTET: Michael Owen timet opphoppet perfekt, og styrte inn Newcastles første mål på 455 minutter i ligaen. Foto: AFP/Scanpix
ETTERLENGTET: Michael Owen timet opphoppet perfekt, og styrte inn Newcastles første mål på 455 minutter i ligaen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Spissen tuppet den i mål selv om Schwarzer forsøkte å rive ham ned, men dommer Mike Dean ga av en eller annen grunn Schwarzer frispark, og målet ble annullert.

Newcastle hadde overtaket hele første omgang, og ledet cornerstatistikken 8-0 til pause, men skapte ingen virkelige sjanser utover det annullerte målet.

Men drøye 59 minutter inn i kampen - 455 spilleminutter etter deres siste ligamål 29. desember - skulle det omsider lykkes de svarthvite å få uttelling.

- En kvartsjanse

Igjen var det dødball, og igjen Owen. Den lille spissen spratt til værs foran i feltet og styrte Emres frispark i nærmeste hjørne.

Keegan var full av ros til sin målscorer Owen, som han mener har vært god siden han kom tilbake i sjefsstolen:

- Det var i beste fall en kvartsjanse, men han gjorde som han alltid har gjort med slike sjanser gjennom karrieren og satte den inn. Det eneste som var synd var at det ikke var vinnermålet, sier Keegan.

Skulle vært annullert?

image: Keegan snytt for seieren

Men det er ikke bare framover på banen Newcastle sliter. Tre minutter før slutt fikk Robert Huth heade inn utlikningen fra bakersto stolpe etter et innlegg fra høyre.

To Boro-spillere sto i offside da innlegget kom, men ikke Huth. Det kan imidlertid diskuteres om ikke lagkameraten Dong-Gook Lee var så tett på situasjonen at han kunne blitt vinket av for å påvirke spillet fra offsideposisjon.

- Begge lag skal ha skryt, selv om jeg synes målet deres var offside. Men jeg regner med at jeg får se reprisene seinere for å avklare det, sier Keegan.

På overtid fikk Boro et meget tvilsomt frispark rett utenfor 16-meteren. Stewart Downing satte frisparket i stanga, og returen havnet hos Dong-Gook Lee, som banket den i nettaket. Men denne gangen ble koreaneren avvinket korrekt for offside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media