- Keegan til Liverpool

Liverpools gamle storscorer, John Aldridge, tror Kevin Keegan blir tilbudt Houlliers jobb i Liverpool.

I går spilte Keegans Manchester City uavgjort mot Liverpool. Ettermiddagen på City of Manchester Stadium hadde rødt preg i går. Manageren for hjemmelaget, den tidligere Liverpool-helten Kevin Keegan, var under massivt press fra fansen etter ti kamper på rad uten seier.

Laget på den andre banehalvdelen var selvfølgelig Liverpool. Også der er manager Gerard Houllier under press på grunn av manglende resultater.

Og i britisk presse blir det spekulert rått i hvem som får Houlliers jobb når han får sparken.

For folk flest er det ikke lenger snakk om dersom, hvis, så fremt, i fall. Presset på franskmannen er så stort at de britiske bookmakerne holder ham som favoritt til hvem av managerne som først blir sparket. Og når det er snakk om ny manager, melder de gamle heltene seg på i meningskoret.

Keegan huskes

Sistemann ut er den gamle storscoreren John Aldridge:

- La oss håpe at Gerard gjør jobben i Liverpool, og at Kevin fortsetter å gjøre den i Manchester City, sier han diplomatisk.

- Men jeg er sikker på at Kevin er en seriøs utfordrer til Liverpool-jobben om den skulle bli ledig av en eller annen grunn, fortsetter Aldridge.

For Kevin Keegan er ingen hvem som helst i den fotballelskende byen, til tross for at det er 26 år siden han var med på å bære fram klubben til seriemesterskap og serievinnercuptriumf.

- Han er fortsatt vel ansett i Liverpool, og alle husker ham og hva han har gjort for fotballen her, sier Aldridge.

Reddet av røde stjerner

Men i går handlet det bare om å slå Liverpool for Keegan. Gjennomkritisert for bomkjøp, og med ansvaret for en klubb som rapporterte om et underskudd på nærmere 600 millioner kroner for inneværende år, trengte Keegan en seier om han ikke skulle slå Houllier i kampen om hvem som får sparken først.

Og starten var som en drøm: City dominerte kampen. John Arne Riise rev ned Robbie Fowler i straffeområdet, og Nicolas Anelka scoret sikkert.

Men så startet marerittet med Danny Murphy. To cornere fra ham, og Liverpool var i føringen. Derfra og ut var det Keegans jobb som hang i en tynn tråd. Men så bestemte Fowler seg for å gi en hardt presset manager litt julestemning. På overtid kranglet han inn utlikningen, og dermed er Houllier fortsatt favoritten blant de to managerne til å miste jobben.

Om det er noen trøst for ham kan det åpne seg muligheter i City.

LEGENDE: Kevin Keegan i Liverpool-drakt i 1977.
TIPPER: John Aldridge.