Keegan vil ikke ha flere nordmenn

Landslagssjef Kevin Keegan vil ikke ha flere utlendinger til engelsk fotball. Han mener spesielt Skandinavia må slutte å eksportere spillere til øyriket.

For øyeblikket er det nesten 50 skandinaviske spillere i engelsk fotball, og importen ser ikke ut til å ha noen ende. Keegans forgjenger i sjefsstolen, Glenn Hoddle, var den første som advarte mot utviklingen. Han har nå overtatt Southampton som har tre nordmenn i stallen.

Trolig vil ikke engelskmennene kunne gjøre noe med spillere fra land i EU, men spillere som har land utenfor unionen som fødeland kan måtte finne seg i å bli kvotert i framtida.

- Hvis trenden fortsetter, kan den neste Englands-sjefen måtte finne seg i å se kamper hvor bare tre eller fire engelske spillere er på banen og benken, spår Keegan.

England har til sammenligning kun én spiller utenfor de britiske øyer. Han kalles Steve «McMoneyman», spiller for Real Madrid, og gikk utenfor landets grenser av samme årsak som nordmenn, svensker og dansker går til England; penger.

(NTB)