Keeper Adin Brown headet inn Aafk-utligningen

Sikret 2-2 på overtid mot RBK.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Aalesund 2-2 (0-0) 

Det ble høydramatisk i sluttminuttene på Lerkendal. På Aalesunds absolutt siste mulighet i kampen løp Aafk-keeper Adin Brown opp.

Amerikaneren raget høyest i feltet på innkastet fra Lasse Olsen, og headet inn utligning for Aalesund.

RBK-trener Knut Tørum var tydelig misfornøyd, det samme var RBK-keeper Lars Hirschfeld.

Begge mente RBK-keeperen ble hindret av Benjamin Kibebe, og skulle hatt frispark. Det fikk han ikke, dermed ble det 2-2 og poengdeling på Lerkendal.

- Det er frispark, men Aalesund skulle ikke fått innkastet i utgangspunktet. Fryktelig dårlig å la Aalesund få denne sjansen på overtid, konstaterte RBK-trener Knut Tørum til TV2 etter kampen.

- Det er klar obstruksjon. Kibebe går rett i kroppen min, og hindrer meg, sa en klokkeklar Lars Hirschfeld.

RBK startet dårlig

HER RAGER HAN HØYEST: Adin Brown lå lenge i lufta, før ballen traff keeperhjelmen hans. Amerikaneren ble matchvinner på Lerkendal. Foto: Sven Ove Ekornesvåg, Scanpix
HER RAGER HAN HØYEST: Adin Brown lå lenge i lufta, før ballen traff keeperhjelmen hans. Amerikaneren ble matchvinner på Lerkendal. Foto: Sven Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Rosenborg kom fra en spillemessig god kamp mot Lyn i forrige tippeligarunde, men slet litt i den avgjørende fasen i spillet mot Oslo-laget. De samme symptomene slet trønderne med mot Skeid i tredje cuprunde.

Trøndernes avslutningsproblemer fortsatte mot Aalesund. Marek Saparas frispark etter 37 minutter var det nærmeste RBK kom scoring før hvilen.
 

Aafk lå tett og kompakt i førsteomgang, og ventet på at Knut Tørums menn skulle gjøre feil. De oransje produserte ikke en eneste målsjanse før pause, og det gjorde ikke RBK i noen særlig grad heller.

- Vi presterer ikke en god kamp. RBK får store rom og overtallssituasjoner gang på gang. Vi har bare to-tre sjanser, så for oss er poeng veldig godt betalt, innrømmer Aafk-trener Per Joar Hansen overfor TV2. 

Aafk tok ledelsen

Rosenborg hadde ballen også innledningsvis i andreomgang, men det stoppet så snart laget nærmet seg Adin Brown i Aalesund-buret. I stedet var det Joakim Austnes og debutant Jefferey Aubynn som sørget for mål på Lerkendal. 

Vingen kom fri på høyresiden, og la inn til debutanten. Svensken bredsidet ballen i mål fra tre meter, med Fredrik Stoor på halvdistanse.

Målet så ut til å være en vekker for trønderne. Få minutter senere reduserte Steffen Iversen. RBK-spissen fikk stå helt alene på fem meter etter et Stoor-innlegg, og styrte inn 1-1 for RBK.

Keeper Adin Brown headet inn Aafk-utligningen

Sju minutter senere tok han en av hovedrollene igjen: Basma slo et langt innlegg på bakerste. Der var Iversen, som headet ballen ned til Daniel Braaten.

Braaten bommet først, fikk en ny sjanse, og pirket ballen inn til RBK-ledelse. Etter en begredelig start snudde Rosenborg kampen på sju-åtte minutter, og trønderne hadde tre poeng i lomma inntil det 94 minutt.

Så kom amerikaneren Adin Brown opp i RBK-feltet. 

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nå opp på innkastet, og håpet bare at jeg skulle slippe å løpe tilbake. Benjamin gjorde en kjempejobb med å skjerme vekk keeperen, sier Adin Brown, som selvsagt er fornøyd med poengdeling på Lerkendal.

- Dette er ikke den beste kampen vi har spilt i år, men vi fikk poeng ut av det, sier Brown til TV2

SCORET: Jefferey Aubynn sendte Aafk i ledelsen, i debuten.
BETENKT: Nok en gang fikk Knut Tørum se et overlegent RBK-lag uten uttelling.