Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper-angriperen kan havne i fengsel

Sosiale medier hjalp politiet med å finne ham.

JAGES: Bortesupporteren løp opp på tribunen etter å ha slått Chris Kirkland i bakken. Nå er en 21-åring arrestert.  Foto: Tony Marshall/PA/Scanpix
JAGES: Bortesupporteren løp opp på tribunen etter å ha slått Chris Kirkland i bakken. Nå er en 21-åring arrestert. Foto: Tony Marshall/PA/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): «Supporteren» som angrep Sheffield Wednesday-målvakt Chris Kirkland under fredagens Championship-kamp mot Leeds er identifisert av politiet og ble arrestert søndag, skriver Guardian.

Bortesupporteren løp ut på banen og slo Kirkland i bakken etter Leeds' utlikning i lokaloppgjøret, før han forsvant opp på tribunen igjen.

Bilder av voldsmannen ble raskt publisert via ulike sosiale medier, og politiet regnet med en snarlig pågripelse.

- Med publikums hjelp har vi identifisert gjerningsmannen som løp ut på banen. Vi behandler nå spillerens anmeldelse, avhører vitner og innhenter bevis, og gjør undersøkelser for å kunne pågripe ham, sa politietterforsker Mark Monteiro tidligere i dag.

Nå bekrefter politiet at en 21-åring er pågrepet, mistenkt for handlingen. Mannen risikerer fengsel om han blir dømt.

Et sjokk
På samme tid har Chris Kirkland fortalt om skrekken han opplevde da publikummeren plutselig dukket opp foran ham.

Kirkland fullførte kampen, men Wednesday-manager Dave Jones sa etterpå at målvakten hadde vært susete og rystet etter episoden.

- Jeg trodde han skulle slenge noe dritt til meg, men plutselig kom han rett mot meg med begge armer, jeg ble lamslått, sier Kirkland.

- Jeg følte kraften i slaget, det var et sjokk. Man vet aldri hva han kunne hatt i hendene. Jeg tenkte på familien min som satt og så på, det er ingen god følelse å vite at datteren min så meg bli angrepet på den måten, sier målvakten.

Begge risikerer straff
Det engelske fotballforbundet FA har startet sin egen etterforskning av hendelsen, og begge lag risikerer bøter etter det hatefulle lokaloppgjøret på Hillsborough.

Fem personer ble arrestert, og tre personer ble bortvist fra stadion.

Sheffield Wednesday-manager Dave Jones var rasende etter kampen, som også ble skjemmet av tribunehets og vandalisme.

- De kan ikke få slippe unna med dette. Leeds-supporterne bør bli utestengt fra alle arenaer i landet til de har fått orden på dette. Jeg trodde vi var ferdig med denne tida, sa Jones.

Leeds United var også tidlig ute med en erklæring der de lovet å hjelpe politiet med å finne mannen som angrep Chris Kirkland. 

- Majoriteten av klubbens supportere vil skamme seg over handlingene hans, heter det blant annet i uttalelsen.