Keeper headet ballen i eget mål i dramatisk kamp

Spania senket England på overtid i kvinne-EM.

DRAMATIKK: Veronica Bouqete scoret det første målet til Spania. På overtid stanget keeper Karen Bardsley ballen i eget nett slik at Spania tok tre poeng. Foto: AFP PHOTO/STEFAN JERREVANG/NTB Scanpix
DRAMATIKK: Veronica Bouqete scoret det første målet til Spania. På overtid stanget keeper Karen Bardsley ballen i eget nett slik at Spania tok tre poeng. Foto: AFP PHOTO/STEFAN JERREVANG/NTB ScanpixVis mer

Et selvmål på overtid av overtiden avgjorde da Spania slo England 3-2 i et fotballdrama i kvinne-EM fredag. Keeper Karen Bardsley nikket Adrianas innlegg i eget mål.

Den sjette kampen i kvinnenes fotball-EM så lenge ut til å skulle by på den femte uavgjorte kampen, men Spania nektet å gi seg og bød i stedet på mesterskapets mest eventyrlige minutter.

Over tre minutter på overtid startet stjernen Verónica Boquete et angrep. Adriana la inn fra venstre, og presset av innbytter Alexia Putellas ble Bardsley truffet av ballen i ansiktet og så den forsvinne i nettet.

I sitt første sluttspill på 16 år kunne Spania dermed juble for seier over laget som var EM-finalist for fire år siden.

Etter to tidlige scoringer roet det seg ned inntil de svært dramatiske avslutningsminuttene. Jennifer Hermoso banket inn 2-1 i det 85. minutt etter at England to ganger gjorde mislykkede forsøk på å klarere et hjørnespark.

England ga seg ikke, og i det 89. minutt vippet midtstopper Laura Bassett inn 2-2 etter et hjørnespark i motsatt ende av banen. Da trodde alle på poengdeling i Linköping, men Spania skulle få juble en siste gang.

Vero-show Verónica Boquete ga Spania en drømmestart på kampen i Linköping. Allerede i det 4. minutt presenterte «Vero», som det står på trøya, seg. Hun startet perfekt på et framspill fra Sonia og scoret alene med keeper Karen Bardsley.

26-åringen spiller til daglig for Tyresös stjernespekkede lag i Damallsvenskan med superstjernen Marta blant medspillerne. Hun har vakt oppsikt ved frittalende kritikk av Spanias fotballforbunds manglende satsing på kvinnene, og ved å utfordre spillgiganten EA Sports til å inkludere kvinnelag i sine fotballspill.

Spanske stjerner som Iker Casillas og Andrés Iniesta har sluttet seg til kampanjen som så langt har fått inn 50.000 underskrifter, men hittil uten at det er planer om kvinnelag i FIFA 14.

England gjorde 1-1 ved Eniola Aluko bare minutter etter Boquetes mål, men greide aldri å ta ledelsen. En tabbe av Bardsley i det 74. minutt førte til et skudd i tverrliggeren for Spania, men det var bare starten på dramatikken som ikke ville gjort skam på et TV-spill.

(NTB)