Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper i verdensklasse

U-21-trener Hallvar Thoresen mener Jan Kjell Larsen har både spillestilen og potensialet til å bli en ny Erik Thorstvedt.

-  Dette er nok det største jeg har opplevd så langt, sa Larsen til Dagbladet etter søndagens seier over Rosenborg på Lerkendal.

Bortsett fra en enkel retur på et skudd fra Jan Gunnar Solli - som han sekundet etterpå rettet opp med å avverge Iversens forsøk på en aldeles uforståelig måte - sto han prikkfritt på Lerkendal. Derfor belønnes han med karakteren 9 på Dagbladets spillerbørs:

Verdensklasse.

På seinhøsten 2004 trente han ei uke med Chelsea, men fjoråret tilbrakte han med Haugesund i 2. divisjon. Nå innrømmer Larsen at han var bekymret for at nivået kunne hindre utviklinga.

Fryktet stagnasjon

-  Ja, jeg var redd for at det ikke skulle bli så mye for meg å gjøre. Jeg tenkte en del på at det hadde vært kjekkere å spille i Tippeligaen, sier Larsen.

Da Dagbladet snakket med ham i går, var det en sindig og jordnær karmøybu som nøt arbeiderdagen hjemme i Molde.

-  Det har vært noen hilsener fra familie og venner, ja. Hyggelig.

Likner Thorstvedt

Det dukker med jevne mellomrom opp norske keepertalenter - Espen Baardsen, André Ulla, Roger Eskeland er eksempler - men som ikke etablerer seg på A-landslagsnivå.

Nå må Larsen vise at han er mer enn ei døgnflue. Den utfordringa får han sammen med blant andre Rune Almenning Jarstein og Håkon Opdal.

Ingen spesielle svakheter

U21-trener Hallvar Thoresen har fulgt alle de norske, unge keeperne tett.

-  For Jan Kjells del handler det om å stabilisere seg på det prestasjonsnivået han viste på Lerkendal. Han må utnytte hver eneste dag til å bli best mulig, og passe seg for ikke å bli fornøyd.

Mange blir tidlig fornøyde med det de har oppnådd, og stagnerer. Jeg vil presisere at jeg ikke mistenker Jan Kjell for å ha den holdninga, sier Thoresen.

-  Han er veldig treningsvillig, og interessert i å bli god. Fra naturen er han stor, lang, sterk og rask, og har ingen spesielle svakheter, sier Thoresen, som sammenlikner Larsen med sin tidligere landslagskollega Erik Thorstvedt.

-  De har noen av de samme fysiske forutsetningene. Hovedårsaken til Eriks suksess var at han var så ekstremt flink til å jobbe med seg selv.

-  Hyggelig. Jeg har faktisk hørt noen sagt det samme før. Om jeg likner? Det får andre avgjøre, sier Larsen.

-  Hvem var ditt forbilde?

-  Det var nok han dansken i United, det.

Debatt

Hvem er Tippeligaens beste keeper?

GIGANTISK: Moldes keeper Jan Kjell Larsen var fantastisk på Lerkendal. Her redder han et frispark fra Mikael Dorsin.
LEGENDEN: Erik Thorstvedt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling