<strong>ÅPNET GODT:</strong> Kari Aalvik Grimsbø startet kampen strålende mot Spania. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
ÅPNET GODT: Kari Aalvik Grimsbø startet kampen strålende mot Spania. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer

Keeper-Kari avgjorde i sin første straffekonk noensinne

Håndballjentene måtte kjempe for uavgjort mot Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TYSVÆR (Dagbladet): Norge - Spania 26-26 (14-12), Norge vant straffekonk 13-12.

Mot Spania i dag - som mot Tyskland i går - rotet Norge bort en stor ledelse. Midtveis i første omgang sto det 9-3 til Norge. Kari Aalvik Grimsbø reddet det meste spanjolene sendte mot henne, og både kantspill og kontringer satt for Norge.

Det så ut til å bli en parademarsj mot spanjolene som gikk på et åttemålstap mot Sverige i går.

Men så fikk Spania score fire kjappe mål. Til pause lå de fortsatt to bak, men åtte minutter inn i andre omgang var det Spania som var i føringen for første gang i kampen.

Norge klarte å berge uavgjort, og i straffekonk vant Norge til slutt etter 13 strake norske scoringer før Kari Aalvik Grimsbø sikret seieren da hun reddet Carmen Martin Berenguers straffe.

<strong>STRAFFEHELT:</strong> Kari Aalvik Grimsbø jubler etter at hun sikret seieren mot Spania med å redde Carmen Martin Berenguers straffe. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
STRAFFEHELT: Kari Aalvik Grimsbø jubler etter at hun sikret seieren mot Spania med å redde Carmen Martin Berenguers straffe. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

- Ja, det var gøy. Det er min første straffekonk. Så det var veldig greit å oppleve, for det blir en ekstra spenning, og spillerne som skal skyte er sykt konsentrert. Så det er greit å ha prøvd det før det eventuelt skjer i et mesterskap, sier Aalvik Grimsø til Dagbladet.

25 strake straffemål Både de fem norske og de fem spanske straffeskytterne scoret på alle sine fem første straffer. Dermed måtte de gå løs på nye runder, og alle de ti spillerne scoret også på sine andre straffer. For Norge skjøt Kurtovic, Nøstvold, Løke, Sulland og Molid, mens Grimsbø byttet på med Katrine Lunde Haraldsen i målet.

Først etter at Kurtovic, Nøstvold og Løke scoret for tredje gang, reddet Kari Spanias trettende straffekast.

- Jeg ville ha trodd på forhånd at vi skulle hatt en redning tidligere. Det positive er at vi har sett veldig mange skudd fra de spanske spillerne, om vi skulle møte dem igjen seinere, sier Kari.

Heidi Løke, som altså scoret Norges trettende og siste straffe, storkoste seg med straffekonken.

- Ah, det var så gøy! Det er ekstra nervepirrende, jeg liker det. Jeg tror det var en morsom kamp å se på egentlig, selv om vi kanskje gjør det litt for spennende, sier Løke.

Spansk føring Første omgang startet strålende for Norge. Til tross for skudd- og straffemiss fra gårsdagens toppscorer Linn Jørum Sulland, var Norge tidlig i ledelsen 4-0, ikke minst takket være en god åpning fra Kari Aalvik Grimsbø i målet.

Landslagsturnering håndball kvinner lørdag:

Norge — Spania 26-26 (14-12)
2500 tilskuere
Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø — Mari Molid 1, Karoline Næss, Stine Bredal Oftedal 4, Heidi Løke 2, Tonje Nøstvold 1, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 3, Marit Malm Frafjord, Linn Jørum Sulland 3, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Gøril Snorroeggen 4, Amanda Kurtovic 2, Camilla Herrem.
Toppscorere Spania: Jessica Alonso Bernardo og Nerea Pena Abaurrea 5.
Dommere: Coulibaly/Diabate, Elfenbenskysten.
Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Spania 1 x 2 min.
Norge slo Tyskland 27-24 fredag og møter Sverige søndag.

Etter den svake perioden der Spania fikk hente inn mye av det norske forspranget, kom de norske jentene tilbake i kampen mot slutten av omgangen.

Og de to yngste spillerne i VM-troppen fikk vist fram lekre detaljer: Stine Bredal Oftedal (20) vartet opp med et par pasningsfinter som sendte det spanske forsvaret veggimellom, og scoret tre av Norges fem siste mål i omgangen.

Ett av de andre sto Amanda Kurtovic (20) for, da hun klemte et underarmsskudd opp i krysset.

Dermed måtte det altså avgjøres på straffekonk,

Norge tilbake Men Spania startet andre omgang best, og var snart i ledelsen 17-18.

Derfra fulgte lagene hverandre tett, hele tida med Spania hakket foran. De ledet med ett - Norge utliknet. Fram til det gjensto fem minutter og Spania kom to mål foran på 23-25.

Da satt det plutselig for Norge igjen. Katrine Lunde Haraldsen, som var kommet inn i målet, vartet opp med et par klasseredninger, Stine Bredal Oftedal, Linn Jørum Sulland og Linn Kristin Riegelhuth Koren scoret hvert sitt mål i løpet av drøye to minutter, og Norge var i føringen med ett mål.

Men et halvt minutt før slutt utliknet Spania på straffekast. Norge fikk sjansen på direkte frispark i siste sekund, men Sulland traff muren.

Den påfølgende seieren på straffekonk betyr at Norge ikke har tapt for Spania siden 2004.

<strong>MATCHVINNEREN:</strong> Lagkameratene gratulerer etter at Kari Aalvik Grimsbø sikret seieren da hun reddet Carmen Martin Berenguers straffe. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
MATCHVINNEREN: Lagkameratene gratulerer etter at Kari Aalvik Grimsbø sikret seieren da hun reddet Carmen Martin Berenguers straffe. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer