Keeper-Katrine fikset rekordseier

Katrine Lunde Haraldsen og håndballjentene gjorde Ungarn helt svimle. Tirsdagens OL-oppkjøring endte med utklassing 35-21.

Katrine Lunde Haraldsen og håndballjentene gjorde Ungarn helt svimle. Tirsdagens OL-oppkjøring endte med utklassing 35-21.

Norge har ikke spilt OL-håndball siden høsten 2000. Da ble Sør-Korea slått med et mål i bronsekampen i Sydney.

De færreste hadde trodd at Norge noen gang skulle flørte med «Ungarn-rekorden» fra EM i 2004. Da ble det 44-29 etter tidenes norske kamp. På det meste var det 17 pluss (34-17) tirsdag.

- Vi skal fortsatt jobbe med timing og samspill i kampene som kommer. Det er bra for oss med et tett program nå. I tiden som kommer skal vi ikke slippe opp på belastningen. Det kommer en noe lettere periode for oss i Kina mens vi akklimatiserer oss. Alt går etter planen for oss så langt, smiler landslagstrener Marit Breivik til NTB etter utklassingen.

Sjanseløs

Ungarn var som sirup og ble et lett bytte for aggressive norske jenter. Den store stjernen Anita Görbicz spilte bare snaue to minutter før pause (16-9) og skuffet i resten av kampen.

Norges forsvar var meget solid. Keeper Katrine Lunde Haraldsen reddet 13 av 20 skudd (minus to straffer) i 1.-omgangen. Hun fortsatte i samme stil etter hvilen og var helt rå.

Målvakten går mot nok et strålende mesterskap og er Norges viktigste enkeltspiller.

Norge løp meget villig i begge retninger. Det ga masse kontringsmål og skapte frustrasjon hos ungarerne. Veteranen Else-Marthe Sørlie Lybekk var aller best av utespillerne. Stort pluss også til Kristine Lunde som begynner å vise sitt beste.

For de norske laget venter nå ytterligere tre kamper på fire dager før OL-avreise.

NIMÅLSSCORER: Else-Marthe Sørlie Lybekk var Norges beste da håndballejentene kjørte over Ungarn i Bergslihallen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
NIMÅLSSCORER: Else-Marthe Sørlie Lybekk var Norges beste da håndballejentene kjørte over Ungarn i Bergslihallen. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Det er ting å jobbe med for Breivik, men timen i Larvik hadde veldig mye godt i seg.


15 år som sjef
Breivik mangler bare OL-gullet for å gjøre samlingen komplett. Breivik er godt inne i sitt 15. år som landslagssjef, en evighetsmaskin.

Tirsdag var Katja Nyberg ute av spill på grunn av smerter i ryggen. Hun falt forkjært nylig og ikke helt restituert.

I OL er Russland favoritt foran Norge. Trippelmesteren Danmark (1996, 2000 og 2004) får ikke sjansen. De jernhårde danske ladies var ikke tøffe nok i sin kvalifisering.

Norge åpner mot vertsnasjon Kina lørdag 9. august. Asiatene er på vei fram, men er ikke av samme klasse som Sør-Korea. Det bør være grei norsk skuring fra start.

Ungarn spiller ikke i Norges gruppe i OL. Lagene kan møtes først i en kvartfinale.

Før det venter en retur i Larvik onsdag.

(NTB)

Keeper-Katrine fikset rekordseier
<B>IMPONERTE:</B> Katrine Lunde Haraldsen vartet opp med storspill da Norge utklasset Ungarn.