Keeper-Katrine stoppet Larvik

Sto som en levende vegg da Györ tok sterk borteseier i mesterligaen.

<strong>LEVENDE VEGG:</strong> Györ-målvakt Katrine Lunde Haraldsen drev Larvik-skytterne til vanvidd da ungarerne gikk seirende ut av mesterligamøtet med 25-16.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
LEVENDE VEGG: Györ-målvakt Katrine Lunde Haraldsen drev Larvik-skytterne til vanvidd da ungarerne gikk seirende ut av mesterligamøtet med 25-16.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Katrine Lunde Haraldsen og Györ ga Larvik en skikkelig knockout i mesterligaen. Heidi Løkes kommende arbeidsgiver vant hele 25-16 på bortebane lørdag.

LHK klarte aldri å få Løke med i kampen. Hun ble pakket inn, revet ned og langt på vei nøytralisert. Det sto hele 17-7 ved pause, og da var alt avgjort.

Det lignet mye på hvordan Viborg maktet det samme i semifinalen forrige sesong. Da var Haraldsen også en nøkkelspiller for laget som senket Larvik og deretter vant trofeet etter seier over Oltchim Valcea.

Hun har ganske sikkert kommet med nyttige tips til Györs trener om hva som må til for å stoppe Løke. Larvik-jenta var før kampen mestscorende i mesterligaen (63 mål) denne sesongen. Hun greide bare tre mål lørdag.

LHK var oppe på 2-2. Så gikk jernteppet helt ned for vertene. Györ spant fra til 13-3 på vel et kvarter.

- Det var en god dag for oss, og jeg er selvsagt godt fornøyd med eget spill, sa Katrine Lunde Haraldsen til TV 2.

Skryt Det vanket også rosende ord til Györ-keeperen fra målvaktkollega Cecilie Leganger.

- All ære til Katrine, hun var helt suveren i dag. Det er bare å gratulere henne med dagen.

Haraldsen hadde over 60 i redningsprosent før pause. I motsatt ende ble Leganger skutt helt ut av målet. Hun overlot plassen til superveteran Lene Rantala i løpet av 1. omgang, men kom inn igjen. Begge LHK-målvaktene manglet god hjelp fra forsvaret sitt.

I angrep var Larvik en skygge av seg selv. Györs effektive forsvar avslørte hjemmelaget denne gangen.

Østerrikske Simona Spiridon må flytte når Løke kommer til Györ. Hun kan havne i LHK og var best av de to lørdag.

Semifinale likevel? Publikum trodde ikke hva det så. Forfallet fra Gro Hammerseng gjorde sitt, men Györ var bare på et eget nivå.

Larvik har likevel gode muligheter til å nå semifinalen. De to beste fra hver gruppe går dit. Verken Dinamo eller Leipzig er så gode at de bør kunne true LHK i tabellsammendraget.

Larvik har igjen borteturer mot Dinamo og Györ, samt hjemmekamp mot Leipzig.

Intet norsk lag har vunnet mesterligaen i håndball. Før kampen lørdag trodde mange at LHK skulle endre på det. Etter braktapet hjemme er LHK nå en outsider og ikke lenger noen storfavoritt.

Klubben har tapt tre semifinaler (2001-02, 2003-04 og 2009-10).

Løke skrev rett etter nyttår under en 2-årskontrakt med Györ med start til sommeren. Det var trolig det som gjorde at samboer Karl-Erik Bøhn mistet jobben som Larvik-trener.

Tonje Larsen fikk vondt i venstrekneet like før slutt. Det er uklart om det er alvorlig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer