Keeper-Knudsen nekter å reise hjem

Sitter gladelig på tribunen mot Kroatia i bytte mot flere dager med landslagsgjengen.

VIL IKKE HJEM: Jon Knudsen sitter gladelig på tribunen for å få flere dager sammen med landslagsgjengen.Foto: Erlend Aas / Scanpix
VIL IKKE HJEM: Jon Knudsen sitter gladelig på tribunen for å få flere dager sammen med landslagsgjengen.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

|||LARNACA/OSLO (Dagbladet):  En mulig plass blant verdens ti beste fotballnasjoner til tross, landslagssjef Egil «Drillo» Olsen lar Fifa-ranking være Fifa-ranking når Norge gjester Kroatia på tirsdag.

Med seier i Zagreb vil Norge klatre ytterligere fra den 14.-plassen landslaget ligger på i øyeblikket, men Drillo vil først og fremst bruke treningskampen til å se nye spillere i aksjon. Dermed blir flere utskiftninger på laget som slo Kypros i Larnaca fredag.

— Så viktig er ikke Fifa-rankingen, og så gode har de heller ikke vært de som har spilt, at jeg ikke kan bruke andre spillere. Jeg tipper dessuten at Kroatia kommer med et tilnærmet B-lag, og iallfall ikke et toppet lag, sier Drillo på flyplassen i Larnaca.

Flere har fått tilbud om å reise hjem, men betegnende nok for harmonien som hersker i den norske troppen, er det ingen som ønsker å benytte seg av den muligheten, selv om det innebærer en plass på tribunen.

- Herlig gjeng
Fra å være en kamp ingen egentlig ønsket, og som kom i stand i siste liten, har det blitt en kjærkommen anledning til enda flere dager sammen for den sammensveisede spillergruppa.

- Det blir en del endringer i laget, men ingen reiser hjem. Det er ingen som vil, og det er både positivt og hyggelig. Jeg har ikke fått et eneste signal om at noen ønsker å reise hjem, sier Drillo.

Blant dem som helt sikkert ikke spiller, er Jon Knudsen. Førstekeeperen så likevel ingen grunn til å forlate landslagstroppen i den kroatiske hovedstaden, selv om Drillo luftet ideen for ham.

- Jeg synes det er en herlig gjeng å være på tur med. Opplegget er proft og du får ting opp i hendene. Det er en positiv giv i gruppa. Vi har kommet veldig bra i gang med EM-kvaliken. Det har gått over all forventning. Og jeg vil fortsette å være med gjengen, understreker Knudsen overfor Dagbladet.

- Hva sier kona til dette?

- Jeg snakket med henne før spørsmålet dukket opp. Hun hadde ingen problemer med det. Hun er på ferie selv, forteller Knudsen, som uansett bare ville vært alene hjemme i en dag.

Matchavgjørende
Nå kan han overlate plassen til Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen med god samvittighet etter en av sine beste kamper med flagget på brystet.

Stabæk-keeperen gjorde to helt matchavgjørende redninger fra Andreas Avraam i annen omgang på stillingen 0-2 og 1-2.

- På den første kommer han skrått på, og jeg forutser at han vil forsøke å curle avslutningen mot lengste stolpe. Det var viktig å ikke gi retur ut i feltet, men å redde med myk hånd og dytte den utenfor stolpen, forklarer Knudsen, som gjennomførte den improviserte planen til punkt og prikke.

- Den andre er jeg også fornøyd med. Heller ikke der prøver jeg med så hard hånd, men å være avslappet i håndleddet, sier han om skuddet mot nærmeste hjørne, som han slo over til corner.

Scoringen til Giannis Okkas var det lite å gjøre med, selv om han var etter ballen. Det var han ikke da et kypriotiskvådeskudd fra 40 meter landet oppå tverrliggeren.

- Den så veldig høy ut, og jeg trodde den skulle gå over. Derfor var jeg overrasket over at den traff tverrliggeren, forteller landslagskeeperen.

- Hadde du kontroll?

Ja, jeg hadde kontroll, forsikrer en smilende Knudsen like før avreise til Zagreb.

FORNØYD MED REDNINGENE: Jon Knudsen hadde to helt matchavgjørende redninger på avslutninger fra Andreas Avraam i annen omgang. Her er den siste av dem.Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORNØYD MED REDNINGENE: Jon Knudsen hadde to helt matchavgjørende redninger på avslutninger fra Andreas Avraam i annen omgang. Her er den siste av dem.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer