Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper-Lunde reddet Norge

Katrine Lunde fortsetter storspillet for de norske håndballjentene. I EM blir keeperen viktigere enn noen gang før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag reddet hun ni av 18 skudd fra Danmark i 1. omgangen. Norge vant til slutt 26-22.

Norge levde farlig, men gikk fra 22-22 til 26-22 i sluttfasen. Karoline Dyhre Breivang scoret tre kjappe mot slutten.

Snaut sju minutter før slutt kom Lunde inn igjen. Hun svarte med å stenge målet helt (seks redninger) og sikre norsk seier. Hun endte opp med en redningsprosent på 63.

- Katrine spilte meget godt mot slutten for oss. Jeg synes laget presterte forsvarsspill som burde gi grunnlag for flere kontringer, sa trener Breivik som var lett irritert over mange bortkastede baller.- Jeg tror det må tilskrives litt overiver. Men vi er på vei, konkluderte Breivik.

Lunde - alene?

Det kan komme til å henge svært mye på Lunde i EM. For første gang på mange år vil kanskje trener Marit Breivik ha et soleklart førstevalg. Kjersti Beck tas trolig ikke ut i EM-troppen på grunn av albuetrøbbel.

Backup-alternativene er Therese Pedersen (23 kamper, lite spilletid) og Kari Grimsbø Aalvik (to kamper). Sistnevnte var frisk i sitt innhopp mot danskene, men vil komme til EM uten mesterskapserfaring på seniornivå.

Dog er 21-åringen en meget interessant variant. En spillertype med teknikk som skiller seg en del fra Lunde.

SEIER: Anette Hovind Johansen i aksjon under håndballandskampen mot Danmark i Paris. Norge vant 26-22. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SEIER: Anette Hovind Johansen i aksjon under håndballandskampen mot Danmark i Paris. Norge vant 26-22. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Tidligere har håndballjentene vært utstyrt med et samkjørt internasjonalt topp-par på målvaktplassen. Det har gitt delt spilletid og dermed også bedre mulighet til å holde mesterskapets mange kamper helt ut.

Cecilie Leganger/Heidi Tjugum var pålitelige som bare det i mange år. Etter 2003-VM takket de for seg. Og fram kom Lunde og Beck.De spilte begge på gullaget i EM for to år siden. I fjor hadde de ikke all verden hjelp fra et skaderedusert lag under Russland-VM.

Danmark light

Danmarks nye trener Brian Lyngholm har grunn til å klø seg i hodet en måned før EM. Hans mannskap er bare en blek skygge av «de jernhårde ladies» fra tidligere.

Søndag avslutter Norge turneringen mot vertsnasjonen Frankrike. Det bør være grei skuring. De franske jentene har tapt både mot Danmark og Tyskland så langt.

Ødelegge kan definitivt de altfor mange tekniske feilene hos Norge, 14 bare før pause lørdag. I perioder er det latterlig å se hvor lett ballbesittelser kastes vekk på de mest utrolige måter.

Fordelen er jo at de andre lagene er like hjelpeløse på det området. Men det er jo ikke noe argument for ikke å skjerpe inn i egne rekker.

(NTB)