Tomas Koubek:

Keeper med omstridt utbrudd mot kvinnelig dommer. Nå har klubben gitt ham en perfekt straff

Tomas Koubek så rødt etter en offside-situasjon.

I HARDT VÆR: Keeper Tomas Koubek kom med kontroversielle uttalelser etter en ligakamp i Tsjekkia nylig. Foto: Thomas Eisenhuth / DPA / NTB Scanpix 
I HARDT VÆR: Keeper Tomas Koubek kom med kontroversielle uttalelser etter en ligakamp i Tsjekkia nylig. Foto: Thomas Eisenhuth / DPA / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tsjekkisk seriefotball har de siste dagene fått mer oppmerksomhet enn vanlig. Grunnen til det er Sparta Praha-keeperen Tomas Koubek som kom med et svært kontroversielt utbrudd mot en kvinnelig assistentdommer søndag.

Keeperen så rødt da en tydelig offside-plassert spiller scoret - på overtid - uten at assistentdommeren løftet flagget.

- Min mening er at kvinner hører hjemme ved komfyren og ikke bør dømme herrekamper i fotball, sa Koubek, ifølge NTB, etter kampen som endte 3-3.

- Beklager

Utbruddet har naturligvis skapt overskrifter også utenfor den tsjekkiske landegrensen. Han har senere beklaget ordene som falt etter kampslutt.

– Umiddelbart etter kampen sa jeg en setning som jeg beklager, og som jeg ber om unnskyldning til alle kvinner for, skrev han på sin offisielle Facebook-side.

I tillegg til keeperen skal også en av medspillerne ha kommet med sexistiske uttalelser.

Skal trene med kvinnelaget

Det tsjekkiske fotballforbundet har foreløpig ikke tatt stilling til om de to spillerne skal straffes, men klubben selv har kommet opp med en «straff» som til nå har blitt tatt godt imot av mange.

- Det er noen grenser man ikke skal gå over. Derfor skal de to spillerne trene med kvinnelaget vårt, for å se at de kan være nyttige også borte fra komfyren, sier klubbdirektør, Adam Kotalik, til den tsjekkiske avisen Lidovky.

FIKK STYGGE KOMMENTARER: Premier League-assistent Sian Massey har tidligere opplevd å få stygge kommentarer etter seg. Foto: NTB Scanpix
FIKK STYGGE KOMMENTARER: Premier League-assistent Sian Massey har tidligere opplevd å få stygge kommentarer etter seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er dessverre ikke første gang at kvinnelige dommere har fått gjennomgå i toppfotballen.

I 2011 var det Sky Sports-kommentatorene Andy Gray og Richard Keys som kom med følgende uttalelser om Premier League-assistenten Sian Massey da de trodde mikrofonene var slått av:

- Noen burde gå ned og forklare offside for henne, sa Keys, ifølge Independent.

- Kan du fatte det? En kvinnelig assistentdommer. Kvinner forstår ikke offsideregelen, svarte Andy Gray.

De to profilerte kommentatorene fikk begge sparken av Sky Sports i ettertid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer