Keeper Opdal scoret sinnssykt mål: - Det kommer til å gå verden rundt!

- Det er helt sykt, sier Kjetil Rekdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vålerenga - Start 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Fotball er et spill hvor alt kan skje. Det er i hvert fall det man sier.

Merkelige ting har skjedd på fotballbanen tidligere - som da Jone Samuelsen scoret med hodet fra egen banehalvdel i 2011 eller da AaFK-keeper Adin Brown headet inn utligningen på overtid på Lerkendal i 2007.

Men på Ullevaal i kveld tok Håkon Opdal fullstendig kaka. I kveld ga Start-keeperen floskelen «fotballen er rund» et nytt ansikt.

Det som skjedde etter 65 minutter mot Kjetil Rekdals elever må være et av årets mest minneverdige øyeblikk i Tippeligaen.

Med keeperdrakta på gikk Opdal frem til midtbanestreken for å ta et frispark. Det så tilsynelatende ufarlig ut, men plutselig fikk ballen en skummel bue.

VIF-keeper Sascha Buchert feilberegnet fullstendig og lot ballen gå over seg og i mål. Sensasjonen var et faktum: Keeper Opdal scoret mot Vålerenga!

- Det er en forferdelig keepertabbe. Den kommer til å gå verden rundt, roper TV 2-kommentator Harald Bredeli.

- Det er en av de villeste situasjonene i årets Tippeliga, sier han entusiastisk.

Beklaget egne jubelscener Opdals vanvittige scoring - samt storspill i Start-buret - gjorde at sørlendingene kapret ett poeng i 1-1-kampen på Ullevaal.

- Jeg har ikke jeg sett maken jeg heller. Det var egentlig et innøvd trekk, men jeg traff bra og plutselig gikk ballen i mål, sier Opdal til TV 2.

- Jeg må bare beklage overfor VIFs keeper at jeg jublet så mye. Jeg kan lett sette meg i hans sko og se hvor tøft det er for ham. Men det var et viktig poeng for oss, sier Starts keeperhelt.

VIF-trener Kjetil Rekdal var naturligvis i et helt annet sinnelag etter kampen.

- Det er sykt at kampen ender 1-1 så mye som vi skaper. Start hadde vel ikke en eneste målsjanse. Det er selvfølgelig surt for Sascha og surt for oss, sier Rekdal til TV 2.

- Slike mål scorer Håkon hele tiden på trening, spøker Start-trener Bård Borgersen og kan le hele veien hjem til Kristiansand.

Eks Skeid-duo sørget for god VIF-start De siste månedene har ikke artet seg som ønsket for Vålerenga og Start. Tvert imot.

Mens VIFs dårlige høstform har gjort medaljemulighetene langt mindre, har Starts skrekkelige høstform sendt sørlendingene langt ned i nedrykksgjørma.

Derfor trengte begge lag helst en seier i kveldens oppgjør, i hvert fall Vålerenga om deres medaljehåp skulle leve videre.

KEEPERSCORING: Starts keeper Håkon Opdal jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Start på Ullevaal stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KEEPERSCORING: Starts keeper Håkon Opdal jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Start på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Hovestadsklubben tok umiddebart initiativet i kampen og startet tidlig arbeidsdagen for Start-keeper Håkon Opdal. I det tiende minutt sov imidlertid den tidligere landslagskeeperen i timen, men slapp med skrekken da Christian Grindheims frispark suste i stolpen og ut.

Etter 18 minutter kunne likevel Klanen juble for scoring da den tidligere Skeid-duoen Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm viste at kjemien fortsatt er der.

Braaten dro seg fri langs høyrekanten og fant kompisen på bakerste stolpe. Der gjorde Fredheim Holm alt rett og sendte VIF i føringen.

Rekdal med to overraskende bytter To minutter før pause havnet Ghayas Zahid plutselig alene med Håkon Opdal. Starts svake forsvarsspill ble imidlertid kompensert av Opdals glimrende keeperspill, da han avverget Zahids frekke lobb.

Selv om Vålerenga ledet 1-0 til pause, valgte trener Kjetil Rekdal å gjøre to bytter i pausen. Sander Berge og Melker Hallberg kom inn for henholdsvis Herman Stengel og Rasmus Lindkvist.

Byttene skyldtes ikke skader.

- Jeg er ikke helt fornøyd. Grunnen til at jeg skifter, er at jeg vil ha mer løpskraft, sa Rekdal til TV 2 i pausen.

VIF-treneren ble ikke mindre fornøyd av det utrolige som skjedde i det 65. minutt.

Vanvittig keepermål Med keeperdrakta på gikk Opdal frem til midtbanestreken for å ta et frispark. Det så tilsynelatende ufarlig ut, men plutselig fikk ballen en skummel bue.

VIF-keeper Sascha Buchert feilberegnet fullstendig og lot ballen gå over seg og i mål. Sensasjonen var et faktum: Keeper Opdal scoret mot Vålerenga og utlignet til 1-1.

- Det er en forferdelig keepertabbe. Den kommer til å gå verden rundt, roper TV 2-kommentator Harald Bredeli.

VIF kom seg fra sjokket og skapte mange gigantiske målsjanser. Men Opdal hadde omtrent den samme flyten i egen 16 meter som han hadde i VIFs 16 meter.

Da hjalp det lite at VIF dominerte fullstendig. For Opdal ble matchvinner i begge ender.

Selv om det endte 1-1.

TRØST: Starts keeper Håkon Opdal trøstet Vålerengas keeper Sascha Burchert etter den utrolige keepertabben.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRØST: Starts keeper Håkon Opdal trøstet Vålerengas keeper Sascha Burchert etter den utrolige keepertabben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer