Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper scoret på overtid

Fem minutter på overtid satte Ørn-målvakt Helge Fjeld (37) pannebrasken til og sikret laget fornyet kontrakt i førstedivisjon. Slik ble han folkehelt i Horten og hatobjekt i Mandal. - Ubeskrivelig, sier keeperhelten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en ufattelig snuoperasjon på overtid ble Vålerenga robbet for alle poengene i Horten. Dermed byttet Ørn og Mandalskameratene plass på tabellen i førstedivisjon: Ørn Horten får bli, mens Mandalskameratene får den siste billetten til andredivisjonsspill neste år.

- Vi hadde akkurat utliknet til 2- 2, også på overtid, og vi følte at tida var i ferd med å renne ut for oss. Jeg gikk opp på et langt innkast, dyttet rundt meg det jeg hadde og fikk hodet på ballen som gikk i det lengste hjørnet, sier match-helt Helge Fjeld til Dagbladet.

Før siste runde mot VIF i går var det få som trodde at Ørn ville klare å kare seg på trygg grunn. Ikke nok med at laget måtte slå serievinner Vålerenga. Samtidig var de avhengige av at Mandalskameratene ville avgi poeng mot Raufoss.

- Det største

Femten minutter før slutt, på stillingen 1- 1, hadde bruntrøyene i Ørn et skudd i stolpen som Vålerenga kontret på og lagde 2- 1. Da trodde alle på stadionet at førstedivisjon var en saga blott. Men så sto alle guder Ørn bi. Sekunder på overtid utliknet Even Eide Eriksen til 2- 2 på et langt innkast fra Lasse Jørn Fredriksen. Hele fem minutter på overtid utførte Helge Fjeld mirakelet som fikk Lystlunden til å eksplodere.

- For meg som har vært i Ørn i 20 år og er så brun så det holder, er dette ubeskrivelig morsomt. Som sportsmann er dette det største jeg har vært med på. Større enn da vi rykket opp til førstedivisjon i fjor. Ja, dette er stort for alle i Horten, sier keeperen som bortsett fra et par straffemål aldri har scoret på sine 20 år i buret. Men Fjeld tør ikke si om han vokter Ørn-buret også neste sesong.

- Jeg er noen måneder eldre enn både Rune Tangen i Moss og Jostein Flo i Strømsgodset, og er sannsynligvis den eldste spilleren i de to øverste divisjonene. Dessuten har jeg en familie å ta hensyn til, sier Helge Fjeld.

Klanen reiste seg

Allerede opprykksklare VIF solgte seg ikke billig i Horten i går. To ganger var oslolaget i ledelsen og hadde tre poeng i lomma ved 90 spilte minutter. Men Vålerenga hadde råd til å glede seg med Ørn etter lagets fantastiske comeback.

- Mange i Klanen reiste seg og hyllet prestasjonen min. Det synes jeg var spesielt artig, sier Helge Fjeld, som ikke følte seg trygg på førstedivisjonsplassen før Raufoss gikk opp til 2- 1 i Mandal helt på tampen.

<B>HYLLET SOM HELT:</B> Ingen tvil om hvem som var Hortens mest populære mann i går. - Jeg gikk opp på et langt innkast, dyttet rundt meg med det jeg hadde og fikk hodet på ballen som gikk i det lengste hjørnet, sier veterankeeperen om helgas mest overraskende mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!