Keeper-scoring skal telle dobbelt

Scoring fra Norges keeper Jeanette Nilsen (28) i denne ukas firenasjonersturnering i håndball vil telle dobbelt. - Jeg satser på å score og synes eksperimentet er spennende, sier en småskadet Jeanette Nilsen til Dagbladet.

Men landslagets førstevalg kjemper en kamp mot klokka for å rekke Norges åpningskamp mot Polen i dag etter at hun tråkket over på trening i går - og humpet rundt på krykker med ispose på ankelen.

- Jeg håper å bli klar, sier Nilsen.

Mer spektakulært

Keepermål som teller dobbelt, er et av tre nye forslag som skal prøves ut i ukas turnering mellom Norge, Ungarn, Polen og Tyskland.

I tillegg innføres det to time-outer i hver omgang og straffekastkonkurranse ved uavgjort.

- Straffekastkonkurranse gjør at det kan bli litt mer spektakulært for publikum, og fordelen er at det blir en vinner i alle kampene, sier Jeanette Nilsen.

Grini testes

Norges hovedmålsetting med turneringen er å samspille et nytt lag før EM-sluttspillet i Romania etter at flere profiler er borte.

I tillegg sliter Kjersti Grini (29) med et vondt kne - og står derfor over dagens kamp.

- Jeg har bare lyst til å bli kvitt disse problemene. Til det trenger jeg mer tid. Hvor mye er det vanskelig å si noe om, sier Grini til NTB.

Avgjørelsen om hennes eventuelle EM-spill blir ikke tatt før godt ut i neste uke, men hun skal teste kneet i morgen.

PS! Kristine Duvholt måtte gi seg midt i gårsdagens trening - også hun på grunn av kneproblemer.

TOPPSCORER? Scoringer fra Jeanette Nilsen og de andre keeperne vil telle dobbelt under firenasjonersturneringen i håndball denne uka.