Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper-Silje: - Jeg var preget og litt nervøs

Men målvakten løftet seg utover i kampen.

SPILTE SEG OPP: Norges førstekeeper Silje Solberg fikk en tøff start mot Ukraina, men spilte seg stort opp og bidro til slutt til at Norge vant EM-kampen med 11 mål.
SPILTE SEG OPP: Norges førstekeeper Silje Solberg fikk en tøff start mot Ukraina, men spilte seg stort opp og bidro til slutt til at Norge vant EM-kampen med 11 mål. Vis mer

• Ukraina - Norge 23-34.

DEBRECEN (Dagbladet): Silje Solberg (24) var kanskje den enkeltspilleren det var størst press på før kampen mot Ukraina. I Kari Aalvik Grimsbøs skadefravær, så har Silje fått oppgaven med å redde det som trengs av skudd for at Norge skal få et vellykket mesterskap

Etter 11-målsseieren mot Ukraina innrømmer at presset tynget henne.

- Ikke med fra starten - Jeg var ikke helt med fra starten. Jeg var nok litt for preget av at jeg var litt nervøs. Men så ble jeg varm i trøya etter hvert. Da kom det en redning, og en til, og så var jeg i gang, sier Solje Solberg.

Krisepratet som oppsto da keeperkollega Grimsbø ble skadet gikk rett og slett inn på henne.

- Jeg prøvde å ikke tenke så mye på det, men man hører mye rundt seg, om at jeg var den nye førstekeeperen, så det lå nok litt i bakhodet selv om jeg prøvde å legge det vekk, sier Silje Solberg til Dagbladet.

- Og derfor er det deilig å være ferdig med denne kampen. Nå kan jeg legge den bak meg, og se framover.

Norges førstevalg i mål reddet 16 baller på 36 skudd, så til slutt ble det en helt ok redningsprosent, i en kamp hvor Nora Mørk styrte det meste av det norske spillet.

Nå venter danskene Neste test for keeperen i danske Team Tvis Holstebro blir mot nettopp Danmark, mot jenter hun kjenner godt fra den danske serien.

Danskene reddet uavgjort mot Romania da Susan Torp Thorsgaard kjempet inn 29-29 i kampens aller siste sekund. Et drøyt minutt før slutt lå de under med to mål, så danskene var skikkelig ille ute å kjøre.

Silje forventer at de danske piger vil framstå i en helt annen forfatning mot Norge.

- De kommer nok i et høyere tempo mot oss, så vi skal foreberede oss godt.

- Gidder ikke tape Danmark har vunnet fem av de sju siste kampene mot Norge, og går kanskje til EM-oppgjøret med et lite mentalt overtak.

- Det kan være at de tror det, men jeg gidder ikke å tape mot dem en gang til, sier Silje Solberg med ettertrykk.