Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper sparket opp straffemerket. Nå må han betale

Augsburg-keeper Marwin Hitz.

MÅ BETALE: Banemannskapet sendte regningen til Augsburg-keeper Marwin Hitz etter at han sparket opp straffemerket i kampen mot Köln. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN
MÅ BETALE: Banemannskapet sendte regningen til Augsburg-keeper Marwin Hitz etter at han sparket opp straffemerket i kampen mot Köln. Foto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN Vis mer

Banemannskapet sendte regningen til Augsburg-keeper Marwin Hitz etter at han sparket opp straffemerket i kampen mot Köln.

TV-bildene fra lørdagens Bundesliga-kamp viste at Hitz satte knottene i gresset på og rundt straffemerket og vred støvelen da Köln hadde fått straffe etter en snau time. Straffeeksekutør Anthony Modeste skled i skuddøyeblikket, og Hitz reddet straffen.

Ti minutter senere scoret Augsburgs Raúl Bobadilla kampens eneste mål, noe som ga bortelaget alle tre poengene.

Det tyske fotballforbundet (DFB) har vedtatt at det ikke kommer til å straffe Hitz for usportslig opptreden, men firmaet som drifter Kölns stadion, har sendt keeperen en regning på drøyt 120 euro i reparasjonskostnader.

Firmaet hevder en kvadratmeter av banen ble ødelagt, og at det tok banemannskaper to timer å reparere.

- Det handler ikke om pengene, men en liten straff gjør ingen skade. Hvis Marwin Hitz betaler regningen, vil vi donere beløpet til et barnesykehus i Köln, sier en talsperson fra selskapet.

Hitz beklaget hendelsen i ettertid og lover også at han tar imot regningen med glede.

- Hvis det er gjort med et glimt i øyet, skal jeg betale på flekken, selv om jeg tror at vår banemann ville lappet sammen straffemerket raskere, skriver Hitz på Facebook tirsdag.

Også klubben kommer med et stikk til banemannskapet i Köln.

- Selv om Augsburg mener at arbeidet burde tatt mindre enn to timer, skal vi sende en gressklipper på vegne av våre sponsorer for å vise vår støtte. Også med et glimt i øyet.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media