Keeperangst hos bergenserne

BERGEN (Dagbladet): Brann- Ørn/Horten 6- 0. Det er keeperangst i Brann. Klubben har bare to keepere. Den ene, Håkon Opdal (19), spilte i går sine første minutter med toppfotball.

I går knuste Brann Ørn/Horten 6- 0 foran 4136 tilskuerer på Brann Stadion. Brann-trener Teitur Thordarson var storfornøyd med overkjøringen av østlendingene.

Men han innrømmer at han er litt nervøs for keeperbeholdningen framover. Brann har som kjent ambisjoner om å ta seriegull, cupgull og å spille seg til Champions League.

- Keeperplassen er utvilsomt vår mest kritiske lagdel for tida, sier Thordarson.

- Ja, det er risikabelt med bare to keepere. Men noen ganger må man jo ta sjanser, sier Thordarson.

God Rønningen

Etter at den tidligere førstekeeperen Magnus Kihlstedt ble solgt til København, står Brann igjen med Ivar Rønningen (26) og 19-åringen Håkon Opdal.

Rønningen har overbevist etter at han overtok keeperplassen for en da skadet Kihlstedt tidligere i vår. Så bra sto han at Thordarson ikke så noen grunn til å bytte ham ut med stjernen Kihlstedt, som hadde signalisert at han ville vekk fra Brann.

Så lenge Rønningen fortsetter å spille som han har gjort, og holder seg frisk og rask og unngår utvisninger, slår Teitur Thordarsons hjerte rolig. Problemet oppstår hvis Rønningen må ut.

For da må ferskingen Håkon Opdal inn. I går fikk Opdal sine første 30 minutter med toppfotball. Mot førstedivisjonslaget Ørn. Brann ledet 5- 0 da Rønningen vek plassen for det unge talentet, som før i går aldri har spilt på høyere nivå enn 3. divisjon. Etter kampen fikk han skryt av trener Thordarson.

Spent

- Jeg var litt ekstra spent da jeg skulle innpå, ja. Må innrømme det. Men jeg føler det gikk bra, sier Opdal til Dagbladet.

Om et eventuelt innhopp i en kritisk kamp i mesterligakvalifiseringen, sier han:

- Oi, det blir en gigantisk utfordring. En utfordring og en sjanse jeg må ta vare på, sier 19-åringen.

Thordarson sier Brann må vurdere å anskaffe en tredje keeper hvis laget kvalifiserer seg for Mesterligaen.

Det var en veldig pjuskete Ørn som viste seg fram på Brann Stadion i går. Brann-spissene Thorstein Helstad og Petter Furuseth Olsen var onde mot de fortvilte Ørn-forsvarerne. I går scoret Helstad to, og Furuseth Olsen ett. Resten av målfesten sørget Alex Valencia, Svante Samuelsson og Ørn selv for - med et selvmål.

- Petter og Thorstein utfyller hverandre veldig godt. Og jeg er veldig glad for at det ser ut som vi får beholde Thorstein gjennom mesterligakvalifiseringen, sier Thordarson.