Keeperdebutant utvist, frisparkperle og fullt kaos i vanvittig drama i Skien

Sirkus i eliteserien.

• Odd - Molde 2-2 (0-2)

(Dagbladet): Molde syntes å ha alt i sin hule hånd da de gjestet Odd i Skien. Så snudde et rødt kort, Olivier Occean og Bentley hele byen på hodet.

En av Odds beste spillere søndag, Jone Samuelsen måtte vente til etter hvilen før han fikk slippe til. Dag Eilev Fagermo mener det var riktig å spare midtbanespilleren,

- Jone er Odds beste spiller. I fjor hadde vi færre kamper, men møtte likevel veggen til slutt. Nå må vi også tenke på Europa League og derfor startet han på benken i dag, sa Fagermo til TV2 etter kampen. 

Han mener også at det er mulig å ta igjen Viking, Vålerenga og Stabæk.

- Det er ikke så mange poeng opp til lagene over oss på tabellen. Det bør være fullt mulig for både Odd og Molde å gå forbi disse lagene, avslutter treneren.

Same, but different
Odd og Molde kom fra to vidt forskjellige oppgjør i Europa da de møttes på Skagerak Arena søndag kveld.

Mens Dag Eilev Fagermo og Odd avanserte til Europa Leagues fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunde, gjorde Molde det samme på en langt surere måte.

Laget fra rosenes by skal også ut i den samme kvalifiseringsrunden, grunnet deres knepne tap i mesterligakvalifiseringen.  

Moi scoret igjen
Det uten de sparkede trenerne Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen. I stedet var det Erling Moe som ledet romsdalingene til dyst, i sin første kamp som hovedtrener. 

Mohamed Elyounussi "Moi" har vært en av Tippeligaens beste angripere denne sesongen. Søndag scoret han igjen.

Etter ni minutters spill sendte Ola Kamara ballen i stolpen, før Eirik Hestad skjøt ballen i mål via Elyounussi. Scoringen var spillerens niende for sesongen.

Zizou i Skien
Snaue ti minutter før pause ble Molde tildelt frispark. Den finske midtstopperen Joona Toivio tok oppstilling, klar til å teste skuddfoten. Det fikk Asbjørn Myhre og Drillo til å sammenligne forsvareren med den legendariske Zinedine Zidane. 

Om forsvareren hørte kommentatorene er heller tvilsomt, men han fikk i allefall drømmetreff. Ballen gikk rett i mål, til side for Odd-keeper Sondre Rossbach.

Bra, men ikke perfekt
Molde-trener Erling Moe kunne knapt fått en bedre start på sin karriere som Molde-trener, men den nye sjefen var allikevel ikke helt fornøyd da han snakket med TV2 i pausen.

- Resultatet er kjempepositivt. Jeg er likevel ikke helt fornøyd. Aggresiviteten vår i det lave forsvarsspillet er ikke god nok, sa han.

- Kalkulert risiko
Dag Eilev Fagermo er kjent for å være en svært kritisk trener. Telemarkingen virket til alt overmål å være veldig rolig i pausen, til tross for at hans eget lag lå under 2-0.

- Jeg tror ikke speideren fra Borussia Dortmund er nevneverdig bekymret. Det hadde han forsåvidt ikke vært om vi hadde ledet 5-0 heller. Dette er en kalkulert risiko, bedyrte treneren.

Odd yppet seg
Hjemmelaget virker å ha en ambisjon om å være medaljekandidater hvert år. For å klare det, må de andre medaljekandidatene slås. Det har Odd forstått.

Elleve minutter etter pause var Bentley svært nær ved å redusere for telemarkingene. Avslutningen gikk i stolpen, til debutant Andreas Lindes store lettelse.

Ett minutt senere kom scoringen. Espen Ruud fant Bentley inne foran gjestenes mål. Angriperen tråklet seg forbi to spillere og satte ballen kontant i mål.

Keeper utvist og straffescoring
Noen ganger oppstår merkelige situasjoner i moderne fotball. Denne gang i Skien. 

Etter 72 minutter lister Jone Samuelsen seg forsiktig inn bak ryggen til keeperdebutant Andreas Linde som hadde lagt ballen ned på bakken etter å ha foretatt en redning. En forfjamset Linde tok tak i Samuelsen og la ham i bakken.

Dommer Tom Harald Hagen har ikke noe valg, rødt kort til Linde og straffe til Odd. Straffesparket satte Olivier Occean kontant i mål. Det var plutselig kamp igjen i Skien.

Molde sløste med sjansene
Innbytter Tommy Høiland måtte finne seg i å bli byttet inn og ut i samme kamp, da Ethan Horwath måtte ut i aksjon i Molde-buret.

Fem minutter før full tid fikk Molde en gedigen sjanse til å avgjøre kampen. Anført av Mohamed Elyounussi angrep bortelaget, uten hell.

Verken Ola Kamara eller Etzaz Hussain maktet å score alene med keeper Sondre Rossbach, sistenevnte på blank kasse. 
 
Odd og Olivier Occean fant heller ikke veien til nettmaskene, og den utrolige kampen endte dermed 2-2.

Utrolige scener: Andreas Linde debuterte for Molde søndag kveld, men det gikk nok ikke helt som målvakten skulle ønsket. Her må han ta en tidlig dusj etter å ha felt Odds Jone Samuelsen innenfor sekstenmeter. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Utrolige scener: Andreas Linde debuterte for Molde søndag kveld, men det gikk nok ikke helt som målvakten skulle ønsket. Her må han ta en tidlig dusj etter å ha felt Odds Jone Samuelsen innenfor sekstenmeter. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix Vis mer