Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeperduellen avgjør Stanley Cup

Årets kamp om det ettertraktede Stanley Cup-trofeet kommer til å bli en keeperduell mellom Martin Brodeur og Jean-Sebastien Giguere.

Anaheim Mighty Ducks' sisteskanse Giguere har vært sluttspillets store overraskelse. Han har i aller høyeste grad vært en medvirkende årsak til at de stolte endene fra Orange County sør for Los Angeles er i sin første NHL-finale siden starten i 1993.

- Laget med målvakten som spiller best kommer til å vinne, sier Mighty Ducks-løperen Petr Sykora. Han vet bedre enn de fleste hva Brodeur står for. Sykora dannet en fryktet angrepsrekke med sin tsjekkiske landsmann Patrik Elias i New Jersey de siste sju årene. Sykora havnet på motsatt kyst under siste overgangsmulighet i vinter.

Vokst voldsomt

Brodeur har vært den beste keeperen i NHL denne sesongen og var også nominert til Hart Trophy som NHLs mest verdifulle spiller. Giguere har imidlertid vokst voldsomt i sluttspillet der laget har satt Detroit Red Wings, Dallas Stars og Minnesota Wild på plass så langt. Mot Minnesota avgjorde Mighty Ducks i fire strake kamper. Mot de regjerende mesterne Detroit og Dallas måtte laget bruke fem kamper for avansement.

Gigueres statistikk er imponerende og blant de beste i moderne tids NHL-sluttspill. Han har reddet 96 prosent av skuddene og sluppet inn 1,22 mål i snitt på de 14 kampene han har stått. Brodeur har på sin side 93,7 i redningsprosent og 1,62 baklengsmål per. kamp på de 17 sluttspillkampene.

New Jersey Devils har slått ut Boston Bruins og Tampa Bay Lightning 4-1 i kamper. I Conference-finalen mot Ottawa Senators måtte laget bruke alle sju kampene for å sikre seg finaleplass.

Mest erfaring

Derimot har New Jersey Devil langt større erfaring når det gjelder kampen om den «store bøtta» Stanley Cup. Laget har spilt finale tre ganger de fire siste sesongene, og bare en håndfull av spillerne er uten finaleerfaring. Laget gikk helt til topps i 2000.

Mighty Ducks har i likhet med sin finalemotstander vært utrolig god til å vinne jevne kamper. Begge lag vant 24 kamper med bare ett mål i grunnserien. Anaheim vant også 10 av de 14 sluttspillkampene med bare ett mål.

- Vi har ikke vunnet noe ennå. Laget vi skal møte er ikke å spøke med. Om folk utroper oss til favoritter, vil jeg svare at det var Detroit og Dallas også, og vi så hvor det gikk med dem sier Devils' nye trener Pat Burns.

Hans finaleerfaring er fra så langt tilbake som 1989, da han førte Montreal Canadiens til NHL-finale i sin debutsesong. Det ble tap for Calgary Flames. Mighty Ducks-trener Mike Babcock er i sin første sesong som NHL-trener.

(NTB)

AVGJØR? New Jersey Devils' Martin Brodeur.
AVGJØR? Anaheim Mighty Ducks' Jean-Sebastien Giguere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media