Stavanger  20110828.
Eliteserien fotball, Viking - Stabæk, Krangling mellom Vikings Rune Almenning Jarstein og Stabæks Pontus Farnerud under eliteseriekampen mellom Viking og Stabæk på Viking Stadion søndag.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
Stavanger 20110828. Eliteserien fotball, Viking - Stabæk, Krangling mellom Vikings Rune Almenning Jarstein og Stabæks Pontus Farnerud under eliteseriekampen mellom Viking og Stabæk på Viking Stadion søndag. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Keeperduellen fortsetter på landslagstrening

Både Jarstein og Knudsen overbeviste i Stavanger.

STAVANGER (Dagbladet): Duellen mellom de to landslagsmålvaktene Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen var på forhånd spådd å være den viktigste duellen i kampen mellom Viking og Stabæk.

Men kampen viste bare at duellen vil fortsette på landslagstreningene utover uka. Det positive for Drillo er at ingen av dem gjorde feil.

Tvert imot viste begge selvtillit og autoritet i en kamp der ingen av dem ble satt på ekstreme prøver, bortsett fra da Viking scoret. Men det kunne ikke Knudsen gjøre noe med.

Til gjengjeld var han tydelig til stede både da Erik Nevland tåspisset en ball ned mot stolperota og da han tydelig dekket kom seg ned på et langskudd Indridi Sigurdsson hoppet over.

Temperament Jarstein viste at temperamentet ikke har forsvunnet da han havnet i arm- og munnhoggeri med Palmi Rafn Palmason, men det endte med at de tok hverandre i hendene uten at noen av dem fikk kort fra meglingsmann Svein-Erik Edvardsen.

De to lags trenere var mer opptatt av lagenes innsats enn keepernes, men Åge Hareide vektlegger likevel Jarsteins og forsvarsfirerens spill som forklaring på at Viking igjen er i ferd med å gjøre Viking til et godt hjemmelag.

- Rune bør stå - Men hvem mener du bør stå i mål for Norge på fredag?

- Der bør Rune stå, men det er vel ingen overraskelse at jeg mener det, sier Hareide.

Stabæktrener Jörgen Lennartsson understreker at han fortsatt har et stykke igjen til han helt er inne i den norske landslagsfotballen, men blir likevel utfordret på keeperspørsmålet:

- Den som Drillo velger bør stå i mål, sier han diplomatisk.

For øvrig var Lennartsson misfornøyd med hele kampen. Han var forberedt på at Stabæk etter hvert måtte få et tap etter at de har spilt seg inn i medaljestriden, men syntes det selvsagt var dumt at de ikke grep muligheten etter at Brann og Tromsø spilte uavgjort på fredag.

- Det var en dårlig kamp av begge lag. Vi fikk ikke fart på ballen og sentrale spillere fikk det ikke til. Men også bra spillere har rett til å gjøre en dårlig kamp, sier han.

Hareide var mer fornøyd. For andre hjemmekamp på rad sørget et langskudd fra King Osei Gyan (22) for seier.

- King er en god avslutter som posisjonerer seg godt. I tillegg er han en veldig, veldig hyggelig fyr, sier Hareide.