Keeperduellen som avgjør NM

Søndag barker VIF og TIK sammen i den første av sju NM-finaler.

Vinneren av keeperduellen mellom Chris Mason og Joakim Wiberg vinner også NM-bøtta.

Vålerenga startet sesongen svakt, men hentet inn forsterkninger fra NHL. I mål har VIF trolig den beste keeperen som noensinne har spilt i norsk ishockey. Med Chris Mason har nemlig ikke Oslo-laget tapt mer enn én kamp.

Trondheim slo ut Storhamar i NM-semifinalen mye takket være «pånyttfødte» Joakim Wiberg. Burvokteren var tidvis en levende vegg da TIK sendte Hamar-gutta hodestups ut av sluttspillet.

- Han er stor i målet og beveger seg ekstremt bra. Jeg husker den første kampen vi spilte mot TIK i Trondheim. Han vant kampen på egen hånd, vi må være på hugget, sier Mason om Wiberg ifølge Adresseavisen.

- Det var noen personlige situasjoner på slutten av fjorårets sesong som jeg har lært mye av. Det har jeg jobbet mye med. Jeg har lært at hockey ikke er blod og alvor hele tiden. Det er jobben min, men det er tross alt bare sport. Det har gjort meg sterkere, sier Wiberg til avisen.

- Vi har «Jokke» Wiberg som har storspilt i mål mot Storhamar, men Chris Mason i Vålerenga er den beste keeperen som har spilt i Norge. Vålerenga er skyhøye favoritter, sa TIK-trener Tommy Sandllin til NTB da hans gutter ble finaleklare sist helg.

Første kamp spilles i Leangen ishall søndag ettermiddag.

(©NTB)

KEEPERKJEMPE 1: Vålerengas Chris Mason.
KEEPERKJEMPE 2: Trondheims Joakim Wiberg.