- Keeperduoen er fem mål bedre enn alle andre

Nå starter Champions League-jakta til Larvik.

VERDENSENER: Cecilie Leganger er en av verdens beste målvakter - kanskje den aller fremste. Foto: TORBJØRN BERG
VERDENSENER: Cecilie Leganger er en av verdens beste målvakter - kanskje den aller fremste. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

|||Larvik-trener Karl Erik Bøhn mener klubben har en keeperduo som er fem mål bedre enn alle andre lag. Det kan bli avgjørende i årets mesterliga.

Søndag åpner Larvik borte mot franske Toulon. Det gjør de med et lag som på papiret er sterkere enn noen gang. Ikke minst stiller de med Cecilie Leganger mellom stengene. I bakhånd har de superveteran Lene Rantala (42).

I Leganger har klubben en keeper som har vært verdens beste siden hun slo gjennom som 17-åring. 35-åringen gjør ting mellom stengene som ingen andre er kapabel til.

- Det er vanskelig å si hvor mye bedre Leganger er enn nummer to, men totalt sett har vi en fantastisk duo som er fem mål bedre enn alle andre, hevder Bøhn overfor NTB.

Sterkt Fredag var laget på vei til søndagens kampsted. I tillegg til Toulon, er Randers fra Danmark og Oltchim Valcea (Romania) i samme gruppe C.

Slik ser Bøhn på motstanderne i gruppespillet:

Toulon: - Et lag med internasjonalt snitt med både franske og svenske landslagsspillere på laget. De er litt bedre enn jeg trodde, men er urutinerte.

Randers: - De har halve av det danske landslaget og har landslagsspillere på alle plasser. De har hatt en fantastisk utviklingen og er de eneste som kan gjøre Viborg rangen stridig i Danmark. Vi er advart mot dem.

Oltchim Valcea: - De er bedre enn det rumenske landslaget, og det kan jo bli morsomt. Noe å se opp til.

Bøhn tar ingenting for gitt, men er Oltchim Valcea bedre enn rumenske landslaget, er det vel heller ikke utenkelig at Larvik er bedre enn det norske landslaget.

Mål Storsatsingen og nysigneringene foran denne sesongen til tross. Bøhn er ikke med på at Larvik må vinne hele mesterligaen. Tre semifinaleplasser er det nærmeste de har kommet tidligere.

- Vi må ingenting. Det viktigste er å spille god håndball, og det handler om å skaffe seg flest mulig poeng. Vi vil helst stå med seks poeng etter de tre første kampene. Som klubb og lag må vi stille krav til oss selv. Vi forstår at det stilles forventninger til oss, men de største forventningene har vi fra oss selv.

Likevel.

- Vi har en ambisjon om å gå hele veien inn.

(NTB)

FOR EN DUO: I tillegg til Leganger har larvik fortsatt veteranmålvakt Lene Rantala. Foto: BJØRN LANGSEM
FOR EN DUO: I tillegg til Leganger har larvik fortsatt veteranmålvakt Lene Rantala. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer