Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeperen ble ledd ut etter årets sprøeste straffemål

Men det var dommeren som dummet seg ut. Nå skal kampen spilles om igjen.

RETTFERDIGGJORT: Loris Angeli har vært en vits på nettet etter at han jublet mens ballen spratt i mål bak ham. Men keeperen ler foreløpig sist.Foto: YouTube.
RETTFERDIGGJORT: Loris Angeli har vært en vits på nettet etter at han jublet mens ballen spratt i mål bak ham. Men keeperen ler foreløpig sist.Foto: YouTube. Vis mer

(Dagbladet): I høst skrev Dagbladet om FAR Rabat-keeper Khalid Askri, som lærte at man ikke skal juble for tidlig, selv når man ligger an til å bli helten i målvaktenes vinn-vinn-scenario: Straffesparkkonkurranse.

Askri fikk hånda på et svakt plassert spark, men mens han klappet seg tilfreds på brystet og kysset klubbmerket foran supporterne, fikk ballen en kraftig skru bak ham - og rullet inn i det tomme buret.

Nå skal vi til italiensk syvendedivisjon, og opprykkskampen mellom Dro og Termeno.

En plass i divisjonen over, såkalte Eccellenza, står på spill da Dro-målvakt Loris Angeli ser Michael Palma dundre sitt straffespark i tverrliggeren.

Angeli gjør som kollega Askri: han løper avgårde i vill feiring.

Men i det keeperen går ned på huk i italiensk jubelrus, stusser ballen med bakskru ned på gresset. Den fortsetter å sprette bakover - og humper til slutt over linja.

Dommeren godkjenner målet, og da Turina misser Dros neste straffespark, går Termeno seirende ut av duellen.

Fortellingen om den ydmykede målvakt har etter dette gått sin seiersgang på verdens nettaviser, og videoen nærmer seg totalt rundt to millioner visninger på YouTube.

Historien er imidlertid ikke over. De som husker kommentarfeltet fra saken om FAR Rabat, husker også diskusjonen om reglene i en straffesparkkonkurranse.

De sier nemlig at om en straffe ikke slås i ordinær tid, så er situasjonen avsluttet i det ballen treffer bakken utenfor mållinjen etter å ha truffet stolpen eller tverrliggeren.

Med andre ord: Michael Palmas straffemiss var en endelig miss i det ballen gjorde sitt første retningsbestemte sprett i Angelis sekstenmeter.

Ifølge Eurosport har Dro klaget på dommeravgjørelsen, og nå har den italienske disiplinærnemda bestemt at kampen skal spilles om igjen.

Da kan det kanskje være like greit å avgjøre i løpet av 90 minutter.