BUNNSOLID: Wayne Hennessey (t.h.) stoppet det meste Arsenal hadde å komme med på Emirates. Her er det Thomas Vermaelen som ikke klarer å overliste waliseren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
BUNNSOLID: Wayne Hennessey (t.h.) stoppet det meste Arsenal hadde å komme med på Emirates. Her er det Thomas Vermaelen som ikke klarer å overliste waliseren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

- Keeperen deres spilte sitt livs kamp

Hennessey stengte buret da Arsenal sløste bort to poeng.

(Dagbladet): Arsenal - Wolves 1-1.

Arsenal hadde muligheten til å klatre opp på fjerdeplass med seier hjemme mot Wolves, samtidig som det var en god mulighet for Robin van Persie til å knappe ytterligere innpå Alan Shearers scoringsrekord på 36 i løpet av et kalenderår.

Etter 90 frustrende minutter pluss tillegg Emirates Stadium, er Arsenal fortsatt nummer fem og van Persie like langt unna Shearer som han var før kampen.

For selv om Gervinho ga vertene en drømmestart med scoring allerede etter åtte minutter og Arsenal spilte elleve mot ti det siste kvarteret da Nenad Milijas ble utvist, stjal Wolves med ett poeng fra en bortebane de neppe hadde forventet å få med seg noe særlig fra.

Det var det niende poenget ulvene har fått med seg denne sesongen etter å ha havnet under i målprotokollen, og det er mest i Premier League.

Hodesterk Sju minutter før pause klarte ikke Arsenal få ut laget i tide da Stephen Hunt fanget opp Johan Djorous klarering.

Dermed var Steven Fletcher onside da lagkameratens avslutning skiftet retning og endte opp som et strøkent framspill som den skotske hodespesialisten uforstyrret kunne styre ballen forbi Wojciech Szczesny.

I den andre enden av banen stengte Wayne Hennessey buret til Arsenal-spillernes grenseløse frustrasjon. De prøvde og prøvde, men den walisiske landslagsmannen var i det umulige hjørnet, selv om han sto overfor Premier Leagues toppscorer på rekordjakt.

- Keeperen deres spilte sitt livs kamp. Dette var en kamp at som vi vinner 19 av 20 ganger, mens én ender uavgjort, sier en oppgitt Arsene Wenger på pressekonferansen, ifølge arsenal.com.

- Jeg er ekstremt stolt. Jeg tror alle så vinnerviljen vår i dag. Vi klarte å forsvare oss i 20 minutter med 10 mann. Wayne Hennessey var fantastisk. Han beviste i dag at han er en av de beste keeperne i ligaen, er oppsummeringen fra Wolves-manager Mick McCarthy.

26-6 i avslutninger Hjemmelaget hadde 26 avslutninger mot gjestenes seks - elleve mot én på mål. Robin van Persie sto alene for elleve av dem - fem på mål - men kom ikke nærmere enn et godt frisparkforsøk Hennessey, i full strekk, dyttet unna til corner.

Arsenal hadde ballen i nær tre fjerdedeler av kampen, og dominansen ble bare større da Milijas spilte ballen for langt foran seg og kastet seg inn i en hodeløs takling mot Mikel Arteta.

Dette var imidlertid ettermiddagen da det ikke ville seg for Arsene Wengers elever, og dermed led de samme skjebne som tabellnaboene Chelsea og Liverpool gjorde på Boxing Day ved å sløse bort to poeng selv om de var fullstendig overlegne i banespill.

- Vi stolte på flaksen til tider, men sånn er fotballen. Vi har blitt straffet for de minste feil de siste kampene, og jeg synes vi fortjente poenget. Det var en stor laginnsats, og det føles som om vi holdt nullen, sier Wolves-kaptein Roger Johnson, ifølge BBC.

Robin van Persie får en siste mulighet til å ta Shearers rekord når QPR gjester Emirates på nyttårsaften. Da trenger nederlenderen to fulltreffere for å tangere den pensjonerte målmaskinen fra Tyneside.

MÅLLØS: Robin van Persie hadde elleve avslutninger - fem av dem mellom stengene - men null mål mot Wolves. Det var med andre ord en frustrerende ettermiddag for Premier League-toppscoreren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
MÅLLØS: Robin van Persie hadde elleve avslutninger - fem av dem mellom stengene - men null mål mot Wolves. Det var med andre ord en frustrerende ettermiddag for Premier League-toppscoreren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer