Keeperen er sjokkert over at dette gir utestengelse

Ble straffet av NFF i kveld.

(Dagbladet): Klokka hadde rundet 90 minutter i 16. mai-kampen mellom Odd og Sandnes Ulf (2-2), da keeper Bo Andersen kom ut i feltet med strak fot og traff Odd-spiss Herolind Shala midt i ansiktet.

Dommer Espen Berntsen foretok seg ingenting etter en samtale med linjedommer, men nå har Norges Fotballforbund likevel grepet inn og straffet Sandnes-keeperen.

«Disiplinærutvalget har på grunnlag av videobildene fra kampen mellom ODD Grenland og Sandnes Ulf 16. mai, samt spillerens/klubbens forklaring, besluttet å ilegge Bo Andersen to kampers karantene for sin opptreden,» skriver NFF i en pressemelding.

- Jeg er sjokkert over NFFs behandling. De har ikke sett de samme bildene som meg. Dette er en 50/50-duell der jeg er først på ballen, og jeg kan ikke forstå hvorfor jeg skal straffes for dette, sier Andersen til Rogalands Avis.

- Jeg er glad NFF ordnet opp i saken og kom opp med en fornuftig beslutning, skriver Shala på Twitter i kveld.

Dommeren angret Da Dagbladet snakket med dommeren etter kampen angret han på avgjørelsen sin. I stedet for straffespark til Odd fikk Andersen frispark for angrep på keeper

- Jeg er plassert like bak situasjonen, og ser at keeperen er først på ballen. Ryggen til Odd-spilleren er mellom ham og ballen, og jeg ser ikke foten som kommer ut der, sa Berntsen til Dagbladet.

- Så du får sikten din blokkert?

- Det stemmer. Jeg ser rett og slett ikke foten som kommer. Det er utrolig kjedelig at jeg ikke får dømt straffe og vist ut keeperen. Han utsetter motparten for fare.

Anker ikke Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke nådig da han ble intervjuet i DBTVs livesending etter kampslutt.

- Den er forferdelig stygg. At en keeper får være på banen etter noe slik er utrolig. Intensjonen til keeperen er stygg. Jeg håper ledelsen tar tak i det, sa Fagermo.

Sandnes-trener Asle Andersen sa de er opptatt av å opptre redelig, men at han ikke så situasjonen godt nok til å uttale seg om den rett etter kampslutt.

I etterkant av NFF-straffen har klubben mulighet til å anke, men det kommer ikke til å skje.

- Bo mener at dette ikke var tilsiktet, og han har gitt sin forklaring til utvalget. Det er synd for Bo at han må stå over to kamper. Men vi må bare se framover, sier daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenbladet.no.