Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeperen fikk krampe etter en knapp time da U21-gutta rundspilte Kasakhstan

Men måtte slite for å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge U21 - Kasakhstan U21 2-1 (1-0)
(Dagbladet): De norske U21-gutta hadde kniven på strupen om de skulle henge med i kampen om EM-plass etter det ufortjente tapet mot England for en måned siden.

Det var heller aldri noen tvil om at de skjønte det.

Anført av en aldeles glitrende Morten Thorsby på høyrekanten lekte de norske unggutta seg med svimle kasakhstanere fra start av på Marienlyst stadion i Drammen, og det tok ikke mer enn et knapt kvarter før Norge tok ledelsen.

Gullfot fra høyre
Haugesund-spilleren Kristoffer Haraldseid la inn årets mest presise legg signert en norsk fot, og fra fem meter var det umulig for Mohamed Elyounoussi å gjøre annet enn å score.

Der og da kunne Norge ha ledet med minst to mål til, men avslutningene hadde en lei tendens til å finne setene noen rader over tverrliggeren til den kasakhstanske keeperen.

Det norske U21-laget bugner av talent, og skal man sette fingeren på noe må det være effektiviteten foran motstandernes mål.

Eller konsentrasjonen foran eget.

Kalddusjen
Bare minutter etter pause rotet midtstopper Ulrik Yttergård Jensen bort ballen som bakerste mann, og ga Didar Zhalmukan fri vei mot Sondre Rossbach i mål. Zhalmukan var nådeløs mot det norske slurvet og utliknet mellom beina på Rossbach.

Samtidig fortsatte de norske gutta sjansesløseriet. Såpass travelt var det foran det kaskhstanske målet at keeper Pavlov gikk ned med krampe i det 57. minuttet.

Da hadde han akkurat slått en Elyounoussi-avslutning i tverrliggeren og ut.

Vendingen
Tre minutter senere kom Pavlov i fokus igjen da han bokset ned Ghayas Zahid inne i sitt eget felt. Straffen var udiskutabel, uten at man kan si det samme om Elyounoussis forsøk fra ellevemeteren.

Straffen var elendig, og dermed slapp Kasakhstan med skrekken igjen.

Det gjorde de derimot ikke ti minutter seinere. Nok en gang kontret Norge etter en ballgjenvinning, men denne gangen traff Alexander Sørloth mellom stengene til Pavlov.

2-1 har sjelden vært mer fortjent på Marienlyst. Og skjebnens ironi hadde sjelden vært bitrere om headingen Sørloth sleivet mot eget mål ett minutt før full tid ikke hadde blitt reddet av Rossbach.

Men de norske unggutta holdt hele veien inn, og står dermed med seks poeng etter de tre første hjemmekampene. Treffer de målet oftere i fortsettelsen kan det gå hele veien til EM for dem også.

• Bare vinneren av gruppa går direkte til EM-sluttspillet, mens de fire beste toerne fra de ti gruppene i Uefa spiller playoff. Norge er i gruppe med England, Sveits, Bosnia Herzegovina og Kasakhstan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!