Keeperen reddet ikke ett eneste skudd og laget tapte 0-79

Maldivene fikk stryk.

BANKET MALDIVENE: Japan, her ved Aiko Hayafune, knuste Maldivene hele 79-0 i en håndballkamp. Dette bildet er fra kamp mot Frankrike fra 2013. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
BANKET MALDIVENE: Japan, her ved Aiko Hayafune, knuste Maldivene hele 79-0 i en håndballkamp. Dette bildet er fra kamp mot Frankrike fra 2013. Foto: AP Photo/Darko VojinovicVis mer

Maldivenes tropp i Asialekene må klamre seg til det olympiske ideal om at det er viktigere å delta enn å vinne. Søndag ble det 0-79-tap i håndball.

Japans kvinnelandslag scoret over et mål i minuttet gjennom hele kampen. Etter 40-0 ved pause ble det 39 nye scoringer i annen omgang. Maldivenes trener skyldte på skader.

- 40 prosent av mine spillere er skadd, sa han, uten at det nødvendigvis kan ha vært hele forklaringen.

- Vi må forbedre oss i mye. Vi vil gjøre vårt beste i morgen, sa han.

Det er ikke bare i håndball Maldivene sliter. Tidligere har øystatens kvinnelag i fotball tapt 15-0, 10-0 og 13-0 for henholdsvis India, Thailand og Sør-Korea.

Selv ikke i svømming, en sport som burde ligge for badeparadiset, ble det suksess. Kvinnelaget på 4 x 100 meter fri ble slått så grundig at ankerkvinnen startet på sin etappe da alle de andre lagene var ferdige.

Kanskje har Maldivene derimot et uoppdaget stortalent i kanonball. Håndballkeeper Nahidha Ahmed hadde redningsprosent på null i kampen mot Japan. Hun reddet ikke et eneste skudd, og det er faktisk litt av en prestasjon ikke å bli truffet en eneste gang når ballen suser i mål 79 ganger.

(NTB)